Recomandări pentru șofatul pe zăpadă sau polei

Încă de azi noapte, la nivel național, a fost emisă o informare meteo ce vizează fenomene meteorologice periculoase, ninsori, intensificări temporare ale vântului, polei.
Pentru siguranţa cetăţenilor, recomandăm evitarea pornirii la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să se informeze în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.
Înainte de plecare, să se asigure că sistemul de încălzire funcţionează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar autovehiculele sunt echipate corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).
Zeci de accidente rutiere au avut loc astăzi pe şoselele din România. Cele mai grave evenimente s-au produs pe DN 6 în judeţul Mehedinţi, unde 4 persoane au decedat. Şeful Serviciului rutier din Caraş-Severin, comisar Dorin Ţugmeanu vine cu câteva recomandări pentru şoferii care sunt nevoiţi să circule pe un carosabil acoperit cu gheaţă sau zăpadă:

(Sebastian Dragomir)