Circulaţie îngreunată în ţară

169

Două trenuri au acumulat întârzieri de aproape 4 ore, vineri dimineaţă, după ce locomotiva trenului Regio care se deplasa pe ruta Târgu Jiu – Craiova s-a defectat între staţiile Cărbuneşti şi Jupâneşti. Potrivit Poliţiei Gorj, ca urmare a unei defecţiuni la locomotivă, trenul Regio Târgu-Jiu -Craiova a avut o întârziere de 110 minute.

Defecţiunea a afectat un alt tren Regio, care circula pe ruta Craiova-Petroşani, acesta acumulând o întârziere de 120 de minute. În trenul Regio Târgu-Jiu -Craiova erau, în momentul defecţiunii, zece călători, aceştia plecând cu alte mijloace, iar trenul a fost garat în Gara Cărbuneşti.

Pe aeroportul din Iaşi nu se poate ateriza sau decola. Un front atmosferic cu zăpadă abundentă a blocat practic aeroportul internaţional. Pasagerii pentru curselor de dimineaţa sunt la bordul avioanelor şi aşteaptă să se oprească ninsoarea . Vor urma procedurile de degivrare şi abia apoi se vor relua zborurile. Nici un avion nu a decolat în această dimineaţă de pe aeroportul internaţional din Iasi. Nici un avion nu mai aterizeaza.

Pista este curăţată şi se menţine în stare de funcţionare. Directorul aeroportului Iasi cere pasagerilor răbdare.

Autorităţile judeţene din Botoşani au impuş vineri dimineaţă, restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale Botoşani – Suceava şi Botoşani – Iaşi, din cauza ninsorilor şi a viscolului. Restricţiile sunt valabile începând cu ora 7.00, pentru vehiculele de mare tonaj, cu greutatea mai mare de 7,5 tone.