Cad din nou bolovani pe Clisura Dunării. Traficul este afectat

Traficul rutier se desfăşoară din nou pe o singură bandă în Clisura Dunării. În urma ploii de noaptea trecută, pe DN 57 au căzut pietre de pe versant, pe două tronsoane, între Dubova şi Sviniţa. La începutul anului, circulaţia în zonă a fost închisă timp de o lună, din aceiaşi cauză.

Se circulă pe o singură bandă, alternativ, pe sectoarele cuprinse între kilometrii 36-40 şi 51-57. Pe sectoarele menţionate, din cauza căderilor de pietre de pe versanți, circulaţia a fost întreruptă începând cu data de 16 ianuarie 2016, iar din data de 10 februarie 2016 s-a desfăşurat pe jumătate de cale.

De altfel, la mijlocul lunii februarie, şeful Poliţiei Moldova Nouă, comisar şef Aurel Coman, a avertizat că astfel de evenimente se vor produce permanent. „Până nu se iau măsuri concrete de îndepărtare a acelor pietre care stau să cadă de sus de pe deal vor mai fi probleme”, a spus polițistul.

Reamintim că, anul trecut, același drum, în același loc a fost blocat de alte căderi de stânci, timp de mai bine de șase luni. Rocile căzute în februarie 2015 au fost scoase de pe drum abia la mijlocul lui august, fiind necesar de un timp așa de îndelungat pentru a stabili care este instituția abilitată să intervină: CNADNR sau Romsilva.

Citeşte şi:

http://radioresita.ro/171310/drobul-de-sare-in-versiune-moderna-cum-circulam-prin-clisura-dunarii

http://radioresita.ro/170447/170447

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles