Atenție, șoferi! Polițiștii vă avertizează să evitați deplasările în zonele montane!

După ce Administrația Națională de Meteorologie a emis un mesaj de atenționare cu cod galben de vânt și ninsoare, polițiștii au venit și ei cu un avertisment și sfaturi pentru șoferi.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române atenționează în privința pericolelor pe care circulația în condiții de vreme nefavorabilă le poate reprezenta pentru participanții la trafic.

“Le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum în zonele montane, mai ales pe timpul nopții, dacă nu este necesar. În cazul în care călătoria nu poate fi amânată, îi sfătuim pe șoferi să-și echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip, o rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcțional etc.) “, se arată într-un comunicat al IGPR.

De asemenea, polițiștii transmit că trebuie luată în calcul și posibilitatea întreruperii circulației pe unele drumuri care străbat trecători montane, iar în acest caz din autovehicul nu trebuie să lipsească haine groase, pături, alimente, apă și unul sau mai multe telefoane mobile cu adaptor la priza auto.

Daca traficul rutier se va întrerupe din cauza zăpezii, “sfătuim conducătorii auto să oprească autovehiculele în afara părții carosabile, pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină”, se  adaugă în comunicat.

Cele mai citite

Related Articles