Accesul este blocat la Bâlea Lac, după ce a fost oprită telecabina

Turiștii și cabanierii nu pot urca sau coboră la peste 2.000 de metri altitudine în masivul Făgăraș, de la Bâlea Lac, unde a fost oprită telecabina, informează Agerpres. De vină pentru această situație este vântul prea puternic.

Telecabina este singurul mijloc de transport între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, Transfăgărășanul fiind închis pe această porțiune din cauza zăpezii și a riscului de avalanșă.

De altfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, o atenționare de codportocaliu de viscol, valabilă de la ora 12.30 până ora 18.00 pentru zona de munte a județelor Brașov, Sibiu și Covasna. Se vor semnala, la peste 1.700 de metri altitudine, intensificări ale vântului, care la rafală vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității sub 50 de metri.

Vor fi afectate localitățile: Brașov, Ghimbav, Predeal, Râșnov, Săcele, Zărnești, Bran, Cristian, Holbav, Moieciu, Poiana Mărului, Sâmbăta de Sus, Tărlungeni, Vama Buzăului, Viștea, Vulcan (județul Brașov), Tălmaciu, Boița, Racovița, Râu Sadului, Turnu Roșu (județul Sibiu), Covasna, Întorsura Buzăului, Târgu Secuiesc, Barcani, Boroșneu Mare, Brateș, Brețcu, Catalina, Comandău, Estelnic, Ghelința, Lemnia, Mereni, Ojdula, Poian, Sânzieni, Sita Buzăului, Zăbala, Zagon (județul Covasna).

Sursa foto: mondonews.ro

De același autor

Related Articles