Aflată la primul sezon în Liga a III-a de fotbal, Voinţa Lupac a avut o evoluţie peste aşteptări în toamna competiţională. Pauza de iarnă a găsit formaţia cărăşeană pe locul patru în seria a 7-a, la doar un punct în urma formaţiei de pe poziţia a treia, Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Iar ambiţiile sunt mari şi pentru sezonul de primăvară. Un lucru demonstrat de transferurile reuşite de „croaţi” în intersezon. Lupacul l-a pierdut pe Alexandru Avramovici, care a ales să-şi continue cariera la CSM Deva, dar au venit în schimb alţi jucători de calitate. Printre fotbaliştii cu nume care vor evolua pentru Voinţa se află şi reşiţeanul Andrei Vaştag, jucător care are experienţa ligilor superioare din fotbalul românesc. Antrenorul  Boşco Vişatovici speră ca lotul remaniat al Lupacului să aibă aceeaşi forţă şi poftă de gol ca în toamna competiţională.

„De la echipă au plecat Ionuț Găman, Alexandru Gruia, Daniel Petruț, Alexandru Avramovici – care s-a înțeles cu Deva – Laurențiu Gherghinescu, Robert Mihaly, Robert Cărăușu și Dorel Zamfir. Ne-am întărit formația prin aducerea lui Andrei Vaștag. Mai vin alături de noi Cătălin Bagherea, care a evoluat la CSM Reșița, Alexandru Giurică, Robert Dalea şi Rafael Hrudei, de la ACS Progresul Ezeriș, și Demetris Cristodulo, atacant de 19 de ani care a evoluat de asemenea la CSM Reșița.

În echipa noastră s-a simțit în prima jumătate a campionatului lipsa jucătorilor tineri. Am considerat că este benefic pentru echipă să aducem câțiva fotbaliști tineri. Vrem să fie concurență în rândul juniorilor. De asemenea, am considerat că avem nevoie și de un jucător cu experiență și de aceea l-am convins pe Andrei Vaștag să ni se alăture.

În proporție de 90% lotul a rămas același ca în prima parte a campionatului și sperăm ca în etapele viitoare acești noi jucători să aducă un plus în echipă. Trebuie să muncim pentru a aduce rezultate și mai bune, deoarece ni se oferă niște condiții la nivel de Liga a III-a foarte bune. Vrem să facem o figură frumoasă și în a doua parte a campionatului. În mare parte, acesta va fi lotul pentru retur, dar încercăm să aducem și un portar. Ne trebuie un înlocuitor după plecarea lui Petruț”, a precizat antrenorul Boșco Vișatovici.

După o primă săptămână de pregătire efectuată la baza proprie, lotul Voinţei Lupac merge într-un cantonament de şase zile în stațiunea Secu. Sâmbăta viitoare, pe 5 februarie, elevii lui Boşco Vişatovici vor  juca şi primul amical al iernii. Pe sinteticul din Valea Domanului, Voinţa Lupac va înfrunta echipa Phoenix Buziaş.