Villareal câștigă Europa League! Seară de poveste la Gdansk

Echipa spaniolă Villareal a câștigat trofeul Europa League în fața lui Manchester United, după 120 de minute de joc și nu mai puțin de 22 de lovituri de departajare! Finala de la Gdansk a început în nota de dominare a „diavolilor” britanici, dar “submarinul galben” a reușit deschiderea scorului în minutul 29, prin golgheterul Gerard Moreno. Cursa de urmărire a lui United a dat rezultate în minutul 55, când Cavani a restabilit egalitatea la 1. Ambele echipe și-au mai creat ocazii de a înscrie, nefructificate însă de cele două ofensive, astfel că după 120 de minute de joc intens s-a trecut la loviturile de departajare. A fost nevoie de nu mai puțin de 22 de penaltiuri pentru stabilirea câștigătoarei. Practic toți jucătorii de câmp au executat și au marcat, iar loteria penaltiurilor a fost decisă de un inedit duel al portarilor. Spaniolul Rulli a marcat și l-a „ghicit” apoi pe omologul său de la Manchester, de Gea. Villareal – Manchester United, scor final 12-11 (11-10, pen.) și Submarinul galben ia acasă trofeul Europa League. Antrenorul spaniolilor, Unay Emeri, și-a reconfirmat renumele de specialist al finalelor continentale, el reușind să câștige acum cea de-a 4-a finală, din cele 5 disputate în Europa League. Celelalte trei trofee au fost câștigate cu Sevilla.

Villarreal: Rulli – Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza – Parejo, Capoue, Trigueros – Moreno, Bacca, Pino. Rezerve: Asenjo – Gaspar, Funes Mori, Raba, Estupinian, Alcacer, Moreno, Coquelin, Pena, Costa, Gomez, Nino. Antrenor: Unay Emeri

Manchester United: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelof, Bailly, Shaw – Pogba, McTomminay – Greenwood, B. Fernandes, Rashford – Cavani. Rezerve: Grant, Henderson – Maguire, Mata, Fred, Diallo, James, Telles, Matic, Williams, Van De Beek, Tuanzebe. Antrenor: Ole Gunnar Solskjaer.

foto: facebook Villareal CF

De același autor

Related Articles