[VIDEO-AUDIO] Momente emoționante la arena din Valea Domanului: iubitorii fotbalului și-au luat rămas bun de la Nea Marius Popescu

Fotbalul reșițean este îndoliat – a trecut la cele veșnice, omul care l-a slujit mai bine de 50 de ani, Marius Popescu. A plecat într-o lume mai bună cu câteva zile înainte de a împlini 77 de ani, va fi înmormântat chiar în ziua în care ar fi trebuit să fie sărbătorit.  

Fostul preşedinte al clubului CSM Reşiţa s-a aflat marți, 21 iulie pentru ultima dată la stadionul din Valea Domanului. Sicriul cu trupul neânsuflețit s-a aflat timp de două ore în incinta stadionului, unde reprezentanții diferitelor instituții, oameni de sport, suporteri, toți cei care l-au cunoscut pe Marius Popescu și-au putut lua rămas bun de la cel care a fost un om adevărat profesionist, om bun și vesel.

Marius Popescu a fost cel care a condus echipa din Valea Domanului în cel mai frumos sezon al său, când a obținut minunata promovare în Liga I.

”Tata a murit împăcat cu el, fericit și vesel, așa cum era de obicei”, ne-a spus cuprinsă de nostalgie și cu lacrimi în ochi, fiica sa Raluca.

”Trăim zile triste, îl plângem pe acest om care a fost plin de optimism, un om deosebit”, a spus președintele Asociației Județene de Fotbal, Viorel Lolea.

„Din păcate trăim o zi foarte tristă pentru fotbalul și sportul cărăşean, și nu numai. Cu părere de rău l-am adus pe Nea Marius pentru ultima oară acasă, în Valea Domanului. Sperăm să rămână vie imaginea lui, tot ceea ce a făcut el pentru club, oraș și județ, pentru fotbalul reşiţean. Nea Marius era un om plin de inițiativă, plin de energie, optimist, care dorea să creeze cât mai mult şi să facă cât mai mult bine. A fost un lider adevărat”, a spus Viorel Lolea.

”Nea Marius a fost cel datorită căruia meciurile se jucau în Valea Domanului cu 12-13 mii de oameni în tribune”, a menționat actualul președinte al CSM Reșița, Cristi Bobar.

„De când am primit această veste suntem cu toţii trişti, antrenori şi foştii jucători. Eu îl ştiu pe Nea Marius Popescu de foarte multă vreme, cam de când băteam mingea la stadion, de pe la 10 ani, atunci când acesta era preşedintele clubului. A fost un adevărat om de fotbal, de sport, care îți oferea doar sfaturi bune. A fost pus pe șotii, dar a ştiut să se facă respectat în lumea fotbalului românesc. Marius Popescu a promovat această echipă în Liga I, care a adus, prin succesul echipei, câte 12.000-13.000 de spectatori. Condoleanţe familiei îndoliate”, a spus Cristi Bobar, preşedintele CSM Reşiţa.

Componenții echipei actuale a CSM Reșița și staff-ul tehnic au adus și ei un ultim omagiu fostului președinte al clubului rosso-ner, s-au recules și l-au aplaudat îndelung.

 

Trupul neînsufleţit al regretatului om de sport este depus la capela Cimitirului nr. 8 de pe strada Făgăraşului din cartierul reșițean Lunca Bârzavei. Înmormântarea va avea loc joi,23 iulie, de la ora 14.00.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!