[VIDEO-AUDIO] Fotbalista Laura Rus din Bocșa este campioană a Belgiei cu Anderlecht

198

În urma deciziei Asociației Regale Belgiene de Fotbal de a nu continua competiția, fotbalistele de națională Laura Rus și Ștefania Vătafu au devenit campioanele Belgiei cu RSC Anderlecht. Cele două jucătoare sunt colege de club și se află în izolare, la domiciliu, în Belgia.

Au petrecut Sărbătorile Pascale departe de cei dragi, dar împreună reușesc să treacă cu bine peste această perioadă.  

Pregătiri de Paște cu Ștefania Vătafu și Laura Rus

În săptămâna Sfântă, am intrat virtual în casele jucătoarelor din cadrul echipei naționale și le-am rugat să ne împărtășească câteva momente din pregătirile lor pentru Paște. Iată-le pe Ștefania Vătafu și Laura Rus așa cum nu le-ai mai văzut! 😊Vezi cum s-au descurcat celelalte tricolore aici 👉 bit.ly/3bi3cQY

Publicată de Nationala Romaniei de Fotbal Feminin pe Sâmbătă, 18 aprilie 2020

Laura Rus, născută la Bocșa, ne-a spus că cel mai mult îi lipsește fotbalul, mai mult ca niciodată, pentru că de sărbători a fost mai tot timpul plecată de acasă:

”Din păcate nu este așa cum ne-am așteptat, să jucăm toate meciurile. Pe 19 aprilie trebuia să disputăm finala Cupei Belgiei, acesta fiind un alt trofeu pe care Anderlecht dorește să-l cucerească de câțiva ani încoace, dar nu a reușit. Nu mai avea nicio echipă să cucerească titlul în campionat, noi eram cu 9 puncte înaintea celei de a doua formații clasate. Eu mi-am dorit foarte mult să câștig campionatul cu Anderlecht, iar acum visul aceste mi s-a împlinit și sunt foarte fericită pentru asta. Am aproape două luni de când sunt ”închisă” în casă, iar cel mai dor îmi este de fotbal.  Eu eram mai tot timpul departe de casă, îmi era dor de familie atunci, dar nu s-a întâmplat să stau departe de fotbal, în condițiile în care eram sănătoasă. M-aș fi bucurat să jucăm finala Cupei, deoarece se disputa pe un stadion mare, iar la meci ar fi asistat foarte mulți spectatori. Noi rămânem optimiste și ne gândim la sezonul ce urmează. Sperăm să trecem cât mai repede peste această perioadă”, a spus Laura Rus.

Laura Rus, născută la Bocșa este una dintre cele mai bune fotbaliste din România. În prezent este legitimată la campioana Belgiei, Anderlecht, dar are și o evoluție foarte bună în tricoul naționalei României.

Fotbalista bănățeană s-a implicat în mai multe campanii umanitare desfășurate în România, mai ales în această perioadă dificilă generată de pandemia de coronavirus.

”Sper că am fost de ajutor și mi-aș dori ca mai mulți oamenii să se implice, nu neapărat numai în vremurile acestea grele, dar și în general. Trebuie să fim uniți, să ne ajutăm semenii. Eu simt liniște atunci când dăruiesc și voi continua atât cât pot să ajut, asta mă definește pe mine ca și om și asta nu o să se schimbe niciodată. Trebuie să fim răbdători în această perioadă, să așteptăm atât de mult timp cât autoritățile ne vor zice să stăm în casă. Oamenii trebuie să înțeleagă că așa a fost să fie, acesta este cursul vieții și că vom depăși și această perioadă”, a concluzionat Laura Rus.    

sursa foto si video : Facebook Laura Rus