[VIDEO-AUDIO] Fostul antrenor de fotbal Ion Copocean, omagiat și în acest an la Reșița

La Reșița a avut loc luni, 3 februarie o nouă ediție a Memorialului ”Ion Copocean” la fotbal în sală. Regretatul Ion Copocean, a fost omagiat printr-o competiție onorată de patru echipe din județ. Memorialul Ion Copocean a fost organizat de prof. Lavinius Copocean, fiul regretatului antrenor, care a vorbit despre ediția din acest an:

„Este cea de a VII-a ediție a Memorialului Ion Copocean, am adunat la start patru echipe de juniori: Școala Gimnazială Nr. 9, Școala Gimnazială ”Sfântul Iacob” din Brebu, Liceul de Artă Sabin Păuța Reșița și ACS Mundo Reșița. Competiția s-a adresat copiilor din clasele a V-a și a VI-a și a fost o competiție foarte disputată, benefică pentru evoluția copiilor. Doresc să le mulțumesc tuturor celor implicați în organizare alături de mine”, a concluzionat Lavi Copocean.

Memorialul Ion Copocean 2020 a fost câștigat de echipa Școlii Gimnaziale nr. 9 din Reșița, care a trecut în finală de formația Liceului de Artă din municipiul de pe Bârzava. S-a impus clar cu 7-0.

În finala mica s-au întâlnit echipele Școlii Gimnaziale ”Sfântul Iacob” din Brebu și ACS Mundo Reșița. După timpul regulamentar de joc scorul a fost egal 3-3, iar după  penaty-uri s-a impus formația reșițeană.

Competiția a fost organizată cu ajutorul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin și al Școlii Gimnaziale Nr. 9 Reșița.

Regretatul antrenor Ion Copocean este cel care a descoperit doi căpitani de echipă națională, unul la fotbal (Cristian Chivu) și altul la futsal (Robert Lupu, actualul selecționer). A rămas viu în amintirea celor care l-au cunoscut și l-au avut ca mentor.  

Ion Copocean s-a născut pe 2 ianuarie 1946 în localitatea Știnăpari din Caraș-Severin,  și și-a dedicat toată viața fotbalului cărășean.

În perioada 1960-1980 a fost jucător de fotbal la la Poli Timișoara, Drobeta Turnu Severin, Minerul Anina și CSM Reșița.

Chinuit de boală în ultimii ani de viață, cel care a ”șlefuit” generații de fotbaliști,  a decedat pe 11 ianuarie 2013.

sursa foto: Cristina Corocan, FRF, AJF Caraș-Severin