[VIDEO-AUDIO] Alexandru Pelici: Ne bucurăm că am disputat acest meci cu formația din Lipova. Este greu să găsești adversare cu testele pentru coronavirus făcute!

CSM Reșița a jucat în primul meci amical din perioada pandemiei de Covid 19.

Echipa de fotbal din Liga a II-a CSM Reșița a disputat vineri, 17 iulie  pe arena Gloria din municipiul de pe Bârzava primul joc amical din această vară. Rosso-nerii, cu Alexandru Pelici pe bancă, au încheiat la egalitate partida cu formația din Liga a III-a, Șoimii Lipova. A fost 1-1 la final, iar pentru echipa din Valea Domanului a marcat Cristian Danci, din lovitură liberă, în minutul 50. Pentru echipa vizitatoare a înscris prin Dragoș Grigore, un tânăr jucător născut în anul 2001, de la Centrul de copii și juniori al clubului din județul Arad.

Alexandru Pelici mulțumește formației din județul Arad pentru prezența la joc și apreciază testul ca unul util, după perioada de pauză și după cantonament:

„Sunt mulțumit deoarece cei de la Lipova au venit să joace cu noi acest amical. Au făcut și ei testele înaintea jocului și acesta este motivul pentru care am reușit să jucăm. În aceste momente este o problemă cu jocurile amicale, pentru că sunt echipe care nu fac testele pentru coronavirus. De aceea este foarte greu să ne găsim adversar. Am întâlnit o echipă bună, o echipă care probabil se va bate pentru promovare. Noi tocmai ce am încheiat primul cantonament și nu aveam cum să avem o prospețime deosebită. În mare parte jucătorii au înțeles ce le-am cerut și s-au achitat de sarcini. Mă bucur că nu s-a accidentat nimeni în urma acestui amical. Din păcate, Bruno Vasiu s-a accidentat la un antrenament, a avut un contact mai dur cu Ene și va lipsi vreo două săptămâni. În perioada următoare ne vom cristaliza un prim 11. Miercuri vom juca cu Craiova lui Eugen Trică și a lui Adrian Mititelu. Tot săptămâna viitoare, vineri sau sâmbătă ar trebui să jucăm cu Ghiroda, dar nu este sigur că cei de acolo vor face testele. Dacă nu le vor face, va trebui să ne reorientăm și vom vedea dacă cei de la Lipova vor fi de acord să facem returul cu ei. Șoimii Lipova este o echipă bună și un adversar care pune probleme. Am primit în aceste zile și două vesti bune: venirea la club a lui Boboc și prelungirea contractului lui Cobrea. Trebuie să avem răbdare cu juniorii, la acest capitol suferim și trebuie neapărat să găsim un jucător născut în anul 2002 cu care să putem începe jocurile. Am rulat tot lotul la acest amical, este normal acest lucru pentru că nu ne interesează rezultatul. Important este ca jucătorii să înțeleagă ceea ce le transmitem și apoi să crească din punct de vedere al prospețimii fizice și din punct de vedere al reușitelor tehnice. Acest lucru vine odată cu trecerea stării de oboseală”, a declarat Alex Pelici, antrenorul echipei CSM Reșița.

De cealaltă parte antrenorul formației din Lipova, Flavius Sabău consideră că elevii săi s-au achitat de sarcinile pentru acest meci:

„A fost o partidă destul de bună, cu un ritm destul de bun pentru această perioadă pentru ambele echipe. Din punct de vedere tactic am urmărit foarte mult faza defensivă și cred că ne-am achitat de sarcini destul de bine. Drept dovadă adversarul nostru nu și-a creat prea multe situații și am primit doar acel gol din lovitură liberă. Obiectivul pentru acest joc consider că ni l-am îndeplinit și din punct de vedere tactic, și din punct de vedere fizic. Obiectivul nostru este să fim în primele 5 locuri, asta și ținând cont de buget”, a spus tehnicianul arădean.

Portarul Alberto Cobrea a semnat prelungirea contractului cu echipa din Valea Domanului.

 „Motivul pentru care am ales să continui la CSM Reșita este faptul că oamenii din club au dat dovadă de seriozitate și caracter în scurta perioadă în care am fost aici la începutul anului. Am mare încredere în tot ce ține de staff, colegi și conducere și sper să construim ceva frumos în acest an, ca să îi bucurăm pe fanii acestui club”, a spus Alberto Cobrea.

CSM Reșița are programată următoarea partidă de verificare miercurea viitoare, cu Universitatea Craiova.