Victorie pentru liderul la zi în Liga I. Oltenii, aproape de un titlu istoric

Universitatea Craiova a învins-o pe FC Botoşani cu 2-0 (0-0), duminică seara, în deplasare, într-o partidă din etapa a opta a fazei play-off a Ligii I de fotbal, scrie Agerpres.ro

Universitatea, liderul la zi al campionatului, a reuşit prima sa victorie la Botoşani, după şase eşecuri la rând şi un meci egal.

Craiovenii s-au impus după două lovituri de la 11 metri, transformate de Alexandru Cicâldău (73) şi de brazilianul Gustavo (90+5). Primul penalty a fost obţinut de Valentin Mihăilă, iar al doilea de Gustavo, de fiecare dată după faulturi comise de Andrei Chindriş. Universitatea câştigase şi în runde precedentă (2-1 cu FCSB) după două penalty-uri, fructificate de Cicâldău şi Dan Nistor.

Într-un meci în care cel mai bun om de pe teren a fost portarul gazdelor, Eduard Pap, Universitatea şi-a creat ocazii prin Elvir Koljic (4, 86), Uros Cosic (17), Ştefan Baiaram (80), Nicuşor Bancu (80), de fiecare dată goalkeeper-ul opunându-se salvator. Oaspeţii au mai ratat prin Stephane Acka (7), Dan Nistor (55) şi Bancu (61).

FC Botoşani a avut şanse de gol prin Stefan Askovski (39, 46) şi Hamidou Keyta (74).

Universitatea a obţinut a şasea victorie consecutivă, însă prima dintre ele la o diferenţă mai mare de un gol.

FC Botoşani rămâne cu o singură victorie în play-off.

În tur, Universitatea a câştigat cu 2-1. În sezonul regulat, scorul a fost egal în tur, 1-1, iar Universitatea s-a impus la Craiova cu 3-1.

sursa foto: Agerpres