Campioana CFR Cluj a obţinut aseară o victorie extrem de importantă în faţa rivalei FCSB, cea mai în formă echipă din Liga I. Pe propriul teren, clujenii au reuşit să se impună cu 2-0, punând astfel capăt seriei pozitive a bucureştenilor, care veneau în Gruia după şapte succese consecutive. Ardelenii au câştigat prin golurile marcate de Ciprian Deac în minutul 35 (pen.), şi de Valentin Costache, în minutul 73. FCSB a cerut un penalty în min. 2, după ce mingea a lovit mâna lui Mario Camora în propriul careu, iar Dennis Man a şutat în transversală în minutul 59. Antrenorul clujenilor, Edi Iordănescu, a declarat că elevii săi au obţinut trei puncte mari, într-un meci în care nu l-a interesat latura estetică.

„Este o victorie mare, chiar nu m-a interesat deloc latura estetică azi. Este o victorie de moral, echipa a dat dovadă de caracter. Sunt genul de antrenor căruia îi place fotbalul activ, în care echipa mea să controleze jocul. Au fost multe momente când n-am putut să facem acest lucru, suntem obosiţi, consumaţi. Suntem în continuare afectaţi de ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Cu atât mai mare este meritul echipei. Am muncit, am alergat, am ştiut să suferim în multe momente. În repriza a doua am încercat să nu ne mai expunem. Eu am încredere în toţi jucătorii, fiecare trebuie să dea totul. Cele mai importante sunt cele trei puncte, restul este istorie. Latura estetică a avut de suferit, dar ne asumăm asta. Prefer un 1-0 decât un 4-2. Am închis poarta, echipa a făcut risipă de efort, portarul a făcut un meci mare”, a spus Iordănescu, citat de Agerpres.

Victoria clujenilor în faţa liderului FCSB relansează practic lupta la vârful clasamentului. Roş-albaştrii pot pierde primul loc, dacă Universitatea Craiova se va impune în această seară la Arad.

foto: AGERPRES