UTA s-a despărţit de antrenorul Laszlo Balint

UPDATE: Ionuţ Badea este noul antrenor al prim-divizionarei UTA Arad. În aceeaşi zi în care a anunţat despărţirea de tehnicianul Laszlo Balinţ gruparea arădeană a dat publicităţii şi numele noului antrenor principal. Badea preia banca tehnică a UTA-ei pe perioada campionatului în curs, cu posibilitate de prelungire în vară din partea clubului, au anunţat oficialii arădeni.

Clubul UTA a anunțat încetarea raporturilor contractuale cu antrenorul Laszlo Balint. Despărțirea s-a oficializat de comun acord și la solicitarea antrenorului, se precizează pe site-ul oficial al grupării arădene.

„Este un moment pe care nu ni-l doream să se întâmple acum și mai ales în acest mod. Țelul nostru comun ar fi trebuit să facă această călătorie împreună mult mai lungă. Din păcate, fotbalul este un fenomen imprevizibil și de multe ori nedrept, aducându-ne în situația ca uneori să alegem tratamente dureroase pentru a preîntâmpina o acutizare a bolii.

Pentru UTA, Laszlo Balint va rămâne antrenorul alături de care am reușit promovarea și apoi consolidarea în prima ligă. Nu vom uita niciodată faptul că la venirea sa la Arad, echipa nu avea nicio perspectivă de promovare iar atmosfera din jurul ei devenise una de resemnare și chiar dezinteres. Priceperea sa tactică, ambiția și mentalitatea sa de învingător ne-au transformat în doar câteva săptămâni într-o forță a campionatului, ne-au readus în prim planul fotbalului românesc dar mai ales a reaprins scânteia spiritului utist.

Despărțirea noastră este un sacrificiu făcut de ambele părți, tocmai pentru a nu periclita rezultatul muncii sale. Însă continuăm să avem încredere în calitatea profesională și umană a lui Laszlo Balint, așa cum nu ne îndoim că și UTA va rămâne un reper important în cariera sa de antrenor, inclusiv din punct de vedere sentimental.

Îi dorim mult succes pe mai departe și îi mulțumim pentru toată munca sa la UTA!”, este mesajul transmis de gruparea arădeană.

Despărţirea survine într-un moment greu pentru formaţia din Arad, care are nu mai puţin de zece meciuri consecutive fără victorie. Deocamdată nu a fost stabilit un  înlocuitor al lui Balint pe banca tehnică a UTA-ei. Echipa arădeană va juca sâmbătă, de la ora 13.30, pe teren propriu, cu SEPSI Sfântu Gheorghe.

1 COMENTARIU

  1. Cred ca acest antrenor și făcut datoria,echipa arata foarte bine,antrenor serios nu cu fițe,sar putea să-l căutați curând. Sunt oltean și asta am constatat eu, să-l ia craiova antrenor.

Comments are closed.

De același autor

Related Articles