Vacanţa de iarnă a fost scurtă pentru lotul prim-divizionarei UTA. Fotbaliştii arădeni au reluat antrenamentele încă din cea de-a doua zi a noului an, pentru că timpul de pregătire e scurt: peste mai puţin de două săptămâni, Bătrâna Doamnă va disputa primul meci oficial din 2021. Douăzeci de jucători s-au prezentat la reunire, sub comanda antrenorului Laszlo Balint. UTA s-a despărţit în iarnă de Ursu, Popescu, Ioniță și Morar, iar alţi doi fotbalişti, Pleaşcă şi Klapan, se pregătesc separat, pentru că nu au ajuns la un acord cu gruparea arădeană în privinţa rezilierii contractelor. Pentru retur, UTA mai aduce întăriri în special  pentru compartimentul ofensiv, dar va căuta şi fundaşi laterali, a declarat principalul arădenilor. Laszlo Balint a dat şi detalii privind modul în care se va desfăşura prima săptămână de antrenamente.

„Trebuie să fim foarte bine organizaţi, pentru a putea evita orice eventuală problemă care ar putea apărea de pe urma acestui virus. Vom face testările abia în data de 6 ianuarie, să ţinem cont şi de acea perioadă de incubaţie. Tocmai de aceea, până pe data de 6, suntem organizaţi pe grupe, nu folosim niciun spaţiu interior. Bineînţeles, avem vizita medicală şi  nişte testări fizice. O să încheiem această primă săptămână cu un amical în Ungaria. Sperăm să parcurgem toţi paşii necesari, astfel încât să ne apropiem de nivelul optim pentru primul meci din partea a doua a campionatului – pentru că nu se poate numi primăvară, suntem încă în iarnă, această parte secundă a campionatului începe destul de devreme. Eu am făcut o analiză, atât din punct de vedere personal, cât şi ca antrenor care conduce UTA. Cred eu că 2020 a fost, per total, un an pe plus pentru UTA,  deoarece suntem pe prima scenă a fotbalului românesc, într-o zonă a clasamentului care nu pot să spun că ne conferă linişte, dar ne dă încredere pentru a doua parte a sezonului. Ne dorim să facem paşi înainte, din toate  punctele de vedere.  Sper să nu mai avem parte de momente neplăcute, dar ceea ce facem implică şi o oarecare doză de suferinţă. Important este ca la sfârşit, când tragem linie, lucrurile să fie pe plus. Doresc suporterilor să revină cât mai repede pe stadion, pentru că avem mare nevoie de ei, asta e clar”, a declarat Laszlo Balint, pentru site-ul oficial al clubului.

UTA va începe partea a doua a sezonului cu un meci pe teren propriu: în data de 15 ianuarie, arădenii vor primi replica formaţiei Viitorul Constanţa.

foto: facebook UTA Arad