UEFA susține poziția FRF: fotbaliștii care au obținut calificarea, eligibili pentru Jocurile Olimpice

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, susţine prin intermediul unei scrisori către FRF demersul preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care a solicitat FIFA confirmarea dreptului de a participa la Jocurile Olimpice, amânate pentru vara anului viitor, pentru jucătorii care au obţinut calificarea, scrie Agerpres.ro

„Amânarea Jocurilor Olimpice nu trebuie să le ia jucătorilor care au obţinut calificarea oportunitatea de a participa la turneul final. Vă asigur că UEFA va susţine poziţia Federaţiei Române de Fotbal în demersul la FIFA”, se arată în mesajul transmis vineri de Aleksander Ceferin, conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

FRF s-a adresat FIFA pe 27 martie cu privire la situaţia jucătorilor eligibili pentru Jocurile Olimpice ediţia Tokyo, solicitând confirmarea dreptului de participare pentru fotbaliştii născuţi în anul 1997, chiar dacă aceştia nu se vor mai încadra la anul în categoria U23, ca efect al amânării competiţiei.

În acest moment, regulamentul FIFA pentru competiţia fotbalistică masculină de la Jocurile Olimpice, referitor la dreptul de participare, precizează: ‘Federaţiile afiliate FIFA pot participa cu echipa naţionala U23. Lotul trebuie să fie format din fotbalişti născuţi începând cu 1 ianuarie 1997 plus trei jucători fără limită de vârstă’.

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, care urmau să se dispute în perioada 24 iulie – 9 august 2020, au fost amânate de CIO din cauza pandemiei de coronavirus şi se vor desfăşura perioada 23 iulie – 8 august 2021.

sursa foto: Agerpres.ro

De același autor

Related Articles