Naţionala de tineret a României joacă în această seară cel de-al doilea meci din grupa A a Campionatului European U21. După un egal şi o evoluţie bună la debutul contra Olandei, tricolorii mici vor înfrunta la Budapesta selecţionata similară a ţării-gazdă, care n-a avut un start reuşit: tinerii jucători maghiari au pierdut clar, scor 0-3, meciul cu puternica reprezentativă a Germaniei. Avantajul moral aparţine aşadar tricolorilor. În plus, selecţionata Ungariei e afectată de o serie de indisponibilităţi: nu mai puţin de 8 jucători din lotul anunţat inițial lipsesc, fie din cauza infectărilor cu coronavirus, fie ca urmare a accidentărilor de ultim moment. Selecţionerul tricolorilor mici, Adrian Mutu, a declarat că România are un lot mai valoros decât cel al Ungariei, dar pentru a obţine un rezultat pozitiv, elevii săi trebuie să evolueze „cu cap” şi să dicteze, pe cât posibuil, ritmul meciului.

„Nu mă iau după meciul lor cu Germania. Sunt sigur că vom vedea pe teren o altă Ungarie, mult mai periculoasă. Probabil mult mai aşezată pe faza ofensivă, jucând acasă şi împotriva României. Pentru că, repet, la nivel de naţională cred că este un derby. Faptul că Ungaria îşi joacă ultima şansă de calificare face meciul şi mai dificil pentru noi. În acelaşi timp, şi noi suntem conştienţi că o victorie ne-ar pune într-o poziţie favorabilă de a ne califica în ultimele opt. Cred că avem o echipă mai valoroasă ca a Ungariei. Cred în echipa mea. Chiar dacă nu e cu mult peste, echipa României este mai valoroasă. Într-adevăr, Ungaria a investit mult în infrastructură şi în copii şi juniori, şi pe această cale ţin să-i felicit pentru condiţiile oferite. Sperăm ca într-o zi să fim şi noi la acelaşi nivel. Trebuie să jucăm cu cap, să dictăm ritmul meciului, pentru a reuşi să luăm cele trei puncte”, a spus Adrian Mutu.

Partida Ungaria U21 – România U21 se va juca în această seară, de la ora 19.00, pe arena Új Bozsik din Budapesta. Jocul va fi condus de o brigadă de arbitri din Belgia. La centru se va afla Lawrence Visser, arbitru FIFA din 2017. Acesta va arbitra în premieră România la nivel de reprezentativă. Cu fotbalul românesc a avut contact în iulie 2019, la meciul Astana – CFR Cluj 1-0, în primul tur preliminar din Champions League.

La ședința tehnică de vineri seara s-au decis şi echipamentele de joc. România va evolua de această dată  în albastru complet, noul echipament de deplasare al echipelor naționale.

foto: FRF