UTA Arad a încheiat prima săptămâna a pregătirii de iarnă cu un joc amical disputat în Ungaria, pe terenul formaţiei Szeged  Grosics Akademia, care evoluează în cel de-a doilea eşalon al fotbalului maghiar. Echipa arădeană s-a impus clar, cu scorul de 3-0, prin golurile marcate de brazilianul Roger, Ioan Hora şi Ciprian Rus. La final, antrenorul arădean Laszlo Balint s-a arătat mulţumit de evoluţia elevilor săi şi a apreciat că noile achiziţii încep să se integreze în jocul echipei.

„E clar că au nevoie de o perioadă de adaptare, mă bucur în primul rând că au venit cu acel plus de atitudine, de determinare. Calitatea lor uşor-uşor se va vedea. E foarte important că s-au integrat repede în colectiv, şi e foarte important că şi colectivul i-a acceptat foarte repede. Din punctul acesta de vedere, cred şi sper că vom deveni iar un grup foarte puternic, şi că asta va fi principala noastră armă în această primăvară. Ne-am atins obiectivele și mă bucur pentru acest lucru. Am reușit să câștigăm fără gol primit, e în principal ceea ce ne-am propus pentru acest meci. Era o primă și o ultimă repetiție pentru noi înaintea debutului în acest sezon de primăvară, un debut extrem de dificil. Am știut că o să jucăm pe o suprafață foarte bună aici, la Szeged, mă bucur tare mult că am reușit să terminăm cu toții sănătoși acest meci, chiar dacă la Albert Voinea a fost o mică problemă. Am preferat să îl scoatem înaintea finalului meciului, dar nu e nimic grav”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului UTA, antrenorul Laszlo Balint

Meciul din Ungaria a fost singurul amical programat de UTA în perioada de iarnă. La mijlocul acestei luni, Liga I programează deja etapa a 16-a, prima din retur. În data de 15 ianuarie, arădenii vor debuta pe teren propriu contra Viitorului Constanţa.

foto: facebook UTA Arad