Steaua la victoria cu Aalborg

Steaua a dispus categoric, cu 6-0, de Aalborg, campioana Danemarcei, joi seara, 18 septembrie, în primul meci din Grupa J a Europa League la fotbal. Partida s-a disputat pe „Arena Naţională” din Capitală, cu porţile închise. Golurile au fost marcate de Sânmărtean, în minutul 51, Raul Rusescu, în minutele 59 şi 73, şi Keşeru, în minutele 61, 65 şi 72. Oaspeţii au jucat din minutul 57 în zece oameni.

În urma acestui rezultat, Steaua preia şefia Grupei J, în condiţiile în care Dinamo Kiev a învins doar cu 3-0 în deplasarea din Portugalia, la Rio Ave.

Steaua a reuşit cea mai mare victorie a sa în cupele europene, după ce în 1979 învingea pe Young Boys tot cu 6-0, în primul tur al Cupei Cupelor. Următorul meci pentru roş-albaştrii va fi în 2 octombrie, cu Dinamo Kiev, în deplasare.

Cealaltă echipă românească participantă în Europa League, Astra Giurgiu a pierdut meciul cu Dinamo Zagreb, în deplasare. Campioana Croaţiei s-a impus cu 5-1 într-o partidă din Grupa D.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Soudani în minutele 17, 24 şi 45+1, Henriquez în minutul 70 şi Corici în minutul 90+2. Golul de onoare al vicecampioanei României a fost înscris Chiţu, în minutul 82.

În etapa a doua a grupei D a Europa League, Astra Giurgiu va întâlni, în 2 octombrie, de la ora 22.05, pe teren propriu, formaţia austriacă FC Salzburg.

Sursa foto: digisport.ro

(Adina Niţă)