Divizionara secundă CSM Reșița a început cu stângul partea a doua a campionatului. În etapa a 16-a, prima din 2021, rosso-nerii au jucat astăzi la FK Csicszereda Miercurea Ciuc, gazdele reușind să se impună cu 2-0. Ciucanii au deschis scorul în minutul 2, prin Marvin Schieb, și și-au majorat avantajul în minutul 30, după reușita lui David Kelemen. Ocaziile reșițene n-au lipsit, dar ofensiva rosso-nerilor n-a fost inspirată în fața porții adverse. De remarcat că Reșița a beneficiat și de un penalty obținut de Buș, cel mai bun om al oaspeţilor, în minutul 36, dar Astafei a trimis mingea în transversală. La final, antrenorul Alin Minteuan s-a arătat dezamăgit de rezultat.

„Am jucat, am fost echipa care a avut mai mult iniţiativa, am încercat să ne creem ocazii prin aducerea mingii în faţă cât mai repede şi în mod organizat. Am avut câteva situaţii chiar foarte bune. Am primit acel gol rapid, ceea ce un pic ne-a dat peste cap. Ne-am mai creat după aceea situaţii de a marca, dar se pare că astăzi nu am fost destul de inspiraţi pentru a reuşi. Probabil că şi dacă mai primeam vreo două penaltiuri, nu reuşeam să marcăm. Jucătorii mei, realmente, n-au avut o evoluţie cum mă aşteptam. Am aşteptat ca ei să fie altfel, dar din păcate, nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor. Acest meci a trecut, ne gândim la meciul următor. Din păcate, obiectivul nostru este clar evitarea retrogradării. Am sperat la mai mult, dar se pare că avem şi noi nişte limite”, a declarat Alin Minteuan.

La rândul său, preşedintele Cristian Bobar şi-a exprimat regretul că echipa se întoarce fără puncte de la Miercurea Ciuc. În acelaşi timp, şeful din Valea Domanului a ţinut să felicite gazdele de la Csikszereda pentru condiţiile de joc asigurate în miez de iarnă.

„Este păcat, pentru că am avut destule ocazii şi n-am fost concentraţi. Eu cred că avem un lot valoros, dar trebuie să se vadă asta şi în teren. Tot ce am lucrat în perioada de iarnă, în care am reuşit să asigurăm echipei condiţii bune, să se vadă şi în campionat. Aş mai vrea să felicit clubul Csikszereda pentru modul în care au organizat acest joc, chiar am rămas surprins, puţine echipe de Liga 1 au asemenea condiţii. De trei săptămâni am înţeles că merge încălzirea în teren la ei; s-a şi văzut, pentru că era zăpadă foarte mare pe margine, erau zero grade, dar terenul de joc a fost foarte bun. Cu toată sinceritatea spun că merită copiat ceea ce e bun. Gândiţi-vă că pe zi încălzirea la un teren este cam de 1000 de euro. Să meargă încălzirea trei săptămâni, se adună ceva. Dar asta este, merită felicitaţi pentru că se poate în Liga a 2-a aşa ceva”, a declarat Cristian Bobar.

FK Csikszereda: Rybansky – R. Takacs, Apro, Kelemen, Bor, Csuros (cpt.), Casiadi, Jebari, Schieb, Bauza, Bara. Rezerve: Gyenge – Pinter, Savin, Botorok, Palmeș, Szondi, Csonka, T. Suciu, Rotar, Meszaros. Antrenor: Valentin Suciu


CSM Reșița: Cobrea – L. Acka, Dudea (cpt.), Sălcianu, Al. Sima, Breșneni, Chera, Rob. Boboc, N. Popescu, Astafei, Laur. Buș. Rezerve: Zimmermann – Dumitraș, Szijj, Ad. Ilie, Al. Dulca, Brînzan, Visnakovs, Cristodulo, Matiș. Antrenor: Alin Minteuan.


Astăzi au mai fost programate în Liga a 2-a alte patru partide:
CSM Slatina – CS Mioveni, întrerupt în min. 16 din cauza vremii nefavorabile (amânat pentru duminică, ora 13.00)
Fotbal Comuna Recea – Concordia Chiajna 0-0
Aerostar Bacău – Unirea Slobozia 0-2

Dunărea Călăraşi – Farul Constanţa 1-1


Alte două partide s-au disputat joi:
ASU Politehnica Timișoara – SCM Gloria Buzău 2-0
Viitorul Pandurii Tg. Jiu – U Cluj 1-2