Se poate la EURO, de ce nu şi în Liga I? LPF cere MTS să permită accesul spectatorilor în tribune

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, a trimis Ministerului Tineretului şi Sportului o scrisoare prin care cere să se permită accesul spectatorilor la meciurile din Liga 1. Solicitarea vine după ce Guvernul a aprobat disputarea partidelor de la Euro cu fani în tribune. MTS anunţase astăzi, într-un comunicat de presă, că meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal – EURO 2020 se vor desfăşura cu 13.000 de spectatori în tribune, ceea ce reprezintă 25% din capacitatea Arenei Naţionale.

În urma acestui anunţ, LPF a reacţionat imediat, cerând ministrului Tineretului şi Sportului să nu se facă discriminări între suporterii echipelor naţionale de la EURO şi fanii cluburilor din România.

”Revenim prin prezenta la adresele anterioare prin care vă solicitam sprijinul pentru permiterea accesului suporterilor în stadioanele pe care se dispută meciurile din Campionatul Naţional Liga 1. Aceste adrese nu au primit niciun răspuns până la acest moment din partea ministerului pe care îl reprezentaţi şi, având în vedere comunicatul de presă al MTS din data de 06.04.2021, cu privire la faptul că «meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se vor desfăşura cu spectatori în tribune», vă solicităm să emiteţi un memorandum ce va fi prezentat Guvernului României pentru a se permite accesul suporterilor cluburilor membre LPF în stadioanele pe care se dispută partidele din competiţia Campionatul Naţional Liga I”, se arată în scrisoarea adresată ministrului Eduard Novak.

În comunicatul MTS privind prezenţa suporterilor la EURO se preciza că “nu se creează precedent pentru alte evenimente, EURO având regim special”, exprimare considerată nefericită de LPF, care cere să nu aplice o dublă măsură faţă de microbişti.  

De același autor

Related Articles