Naţionala de fotbal a României a debutat cu dreptul, dar şi cu mari emoţii, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022. Pe Arena Naţională, tricolorii lui Mirel Rădoi s-au impus în faţa Macedoniei de Nord, la capătul unui meci spectaculos, cu o evoluţie sinuoasă a scorului. România a înscris primul gol în minutul 28, prin Florin Tănase, care l-a învins pe Dimitrievski cu un şut din interiorul careului. Tricolorii şi-au majorat avantajul după pauză, în minutul 50: Mihăilă a marcat chiar la debutul său la Naţională, şutul său din acţiune, de la circa 25 de metri, lăsându-l fără replică pe goalkeperul oaspeţilor. 2-0 s-a dovedit a fi însă şi de această dată un scor periculos. Macedonia de Nord, care irosise deja destule ocazii la poarta României, a profitat de relaxarea prematură a tricolorilor şi a marcat două goluri în două  minute. Ademi a înscris cu capul în minutul 83, iar în minutul următor Trajkovski a scăpat singur cu Niţă şi a egalat la doi. Salvarea a venit de la Ianis Hagi: intrat cu puţin timp înainte, jucătorul lui Rangers a marcat golul victoriei în minutul 86, la capătul unei acţiuni ofensive reuşite a tricolorilor. Acesta a fost şi primul său gol la Naţionala mare. România – Macedonia de Nord, scor final 3-2, şi tricolorii adună cu şansă primele trei puncte în campania de calificare pentru Mondial. La final, selecţionerul Mirel Rădoi s-a arătat mulţumit de rezultat şi a recunoscut că România a avut şi noroc în faţa Macedoniei de Nord.

„Ne-a trecut glonţul pe la cap. Este o seară de poveste pentru noi, mă bucur că e una fericită. Am avut o cădere totală în două minute. Mă bucur că ne-am revenit. Au urmat momente ca la box, chiar am zis pe bancă, nu se va termina egalitate, ori vor marca ei, ori noi. Mă bucur că am fost noi”, a declarat selecţionerul.

România:  Niță – Ov. Popescu, Burcă, Chiricheș (cpt.), Bancu – Stanciu (Bicfalvi 76), Marin – Man (Maxim 76), Tănase (I. Hagi 76), Coman (Mihăilă 14) – Keșeru (Pușcaș 63). Rezerve: Lazar, Radu – Mogoș, Toșca, Nedelcearu, Cicâldău, Camora. Antrenor: Mirel Rădoi

Macedonia de Nord: Dimitrievski – Bejtulai, Musliu, Ristevski – Ristovski, Nikolov (Ademi 55), Bardi, Alioski – Elmas – Pandev (cpt.) (Trajkovski 78), Nestorovski (Stojanovski 55). Rezerve: Bogatinov, Siskovski – Askovski, Radeski, Hasani, Ibraimi, Avramovski, Velkoski, Spirovski. Antrenor: Igor Angelovski

Celelalte două partide disputate în grupa României n-au consemnat surprize: Germania a învins cu 3-0 Islanda, iar Armenia a câştigat cu 1-0 deplasarea din Liechtenstein.

Pentru tricolori urmează o întâlnire mult mai dificilă. Duminică, de la ora 21.45, România va înfrunta Germania pe Arena Naţională.