România va lupta cu Germania şi Islanda în preliminariile Mondialului din Quatar

În preliminariile Cupei Mondiale din 2022, Naţionala de fotbal a României va lupta în grupa J, din care mai fac parte Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein. Tragerea la sorţi pentru stabilirea celor 10 grupe ale Europei a avut loc aseară la Zurich. Reprezentativa României, care a făcut parte din a doua urnă valorică, nu s-a mai calificat la un turneu final de Cupă Mondială din 1998, când turneul a avut loc în Franţa.

Iată cele 10 grupe din zona Europa:

Grupa A: Portugalia, Serbia, Irlanda, Luxemburg, Azerbaidjan;

Grupa B: Spania, Suedia, Grecia, Georgia, Kosovo;

Grupa C: Italia, Elveţia, Irlanda de Nord, Bulgaria, Lituania;

Grupa D: Franţa, Ucraina, Finlanda, Bosnia-Herţegovina, Kazahstan;

Grupa E: Belgia, Ţara Galilor, Cehia, Belarus, Estonia;

Grupa F: Danemarca, Austria, Scoţia, Israel, Insulele Feroe, Rep. Moldova;

Grupa G: Olanda, Turcia, Norvegia, Muntenegru, Letonia, Gibraltar;

Grupa H: Croaţia, Slovacia, Rusia, Slovenia, Cipru, Malta;

Grupa I: Anglia, Polonia, Ungaria, Albania, Andorra, San Marino;

Grupa J: Germania, România, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia, Liechtenstein.

Faza grupelor va începe la 24 martie 2021 şi se va încheia la 16 noiembrie 2021. Câştigătoarele grupelor se vor califica direct, iar ocupantele locurilor secunde vor intra, alături de cele mai bune două câştigătoare de grupe din Liga Naţiunilor care nu se află pe primele două poziţii în preliminarii, într-o serie de două baraje pentru a stabili ultimele trei ţări europene calificate (din 12 echipe vor rămâne 6, apoi 3).

Meciurile din preliminariile europene pentru CM 2022 vor avea loc după următorul calendar: 24-31 martie 2021 – trei partide, 1-8 septembrie 2021 – trei partide, 8-12 octombrie 2021 – două partide, 11-16 noiembrie 2021 – două partide, 24-25 martie 2022 – baraje într-o singură manşă, 28-29 martie 2022 – baraje într-o singură manşă.

Cupa Mondială din 2022 va fi găzduită de Quatar. De remarcat că de această dată, Mondialul nu va avea loc în perioada de vară, ca de obicei. Pentru a evita temperaturile extreme pe care le poate avea țara organizatoare vara, turneul final va avea loc în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie 2022.

foto:fifa.com