Real madrid

Recordul de invincibilitate al portarilor lui Real Madrid s-a oprit la 821 de minute fără gol primit, după ce Ibai Gomez, fotbalistul lui Athletic Bilbao, a marcat contra echipei din capitala Spaniei, ce venea după opt meciuri în care adversarele sale nu înscriseseră.

Precedentul gol primit de Real Madrid data din ultima partida oficială a anului trecut, în campionat, pe terenul Valenciei în data de 22 decembrie. El fusese înscris în minutul 63 de fundaşul francez Jeremy Mathieu, care l-a învins pe portarul Diego Lopez în meciul câştigat cu 3-2 de Real.

De atunci, Real a început anul 2014 reuşind opt meciuri consecutive fără gol primit, în campionat şi Cupa Spaniei. Seria s-a oprit în minutul 74 al jocului de pe stadionul San Mames, odată cu golul lui Ibai Gomez, care a stabilit rezultatul final, 1-1.

Diego Lopez a stabilit cea mai bună serie a sa în poarta lui Real, 462 de minute fără gol primit, iar antrenorul italian Carlo Ancelotti a ajuns la 21 de meciuri consecutive fără înfrângere. După ce a depăşit etapa trecută performanţa reuşită de predecesorul său Jose Mourinho, el a egalat acum recordul stabilit de Fabio Capello în sezonul 1996-1997, când Real a câştigat titlul de campioană

Sursa: Agerpres

(Daniel Babun)