Răzvan Burleanu candidează pentru un loc în Consiliul FIFA! Alegerile sunt programate în aprilie

Comitetul Executiv UEFA și cele 55 de asociații membre UEFA au fost informate cu privire la lista candidaților pentru alegerile ce vor avea loc cu ocazia celui de al 45-lea Congres UEFA la Montreux, în Elveția, la 20 aprilie 2021. Printre candidații la un post de membru în Consiliul FIFA se află și președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Potrivit comunicatului postat pe site-ul oficial al FRF, cele nouă candidaturi pentru cele opt locuri în  Comitetul executiv UEFA sunt următoarele: Mehdi Bayat (Belgia), Zbigniew Boniek (Polonia), Alexander Dyukov (Rusia), David Gill (Anglia), Gabriele Gravina (Italia), Rainer Koch (Germania), Karl-Erik Nilsson (Suedia), Just Spee (Țările de Jos) și Servet Yardımcı (Turcia).

Toți candidații menționați mai sus au trecut cu succes verificarea dosarului de candidatură efectuată de Comitetul de guvernanță și conformitate UEFA.

În plus, până la data de 2 decembrie 2020 administrația UEFA a primit următoarele candidaturi pentru funcția de vicepreședinte FIFA rezervată celor patru asociații britanice, precum și pentru pozițiile a cinci membri obișnuiți în Consiliul FIFA, acolo unde, conform statutului, trebuie să fie și o femeie.

Candidații pentru funcția de vicepreședinte FIFA: David Martin (Irlanda de Nord), Michael Mulraney (Scoția) și Kieran O’Connor (Țara Galilor).

Candidații pentru postul rezervat unei persoane de sex feminin: Evelina Christillin (Italia) și Laura McAllister (Țara Galilor)

Candidații pentru cele patru posturi rezervate UEFA în Consiliul FIFA: Răzvan Burleanu (România), Georgios Koumas (Cipru), Peter Peters (Germania) și Dejan Savicevic (Muntenegru).

Candidatura președintelui FRF, Răzvan Burleanu, este o premieră pentru România, de la afilierea FRF la FIFA în 1923 până azi. Obținerea mandatului ar echivala și cu poziția de membru al Comitetului Executiv UEFA.

foto: FRF

De același autor

Related Articles