Președintele FRF, Răzvan Burleanu și Primăria Reșița au spus DA dezvoltării fotbalului juvenil

Preşedintele Federatiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu a fost prezent astăzi la Resita cu ocazia semnării cu Primăria Resita a acordului de colaborare în vederea construirii unui teren sintetic, pe suprafaţa actualei arene sportive Gloria.  Pe noua arena sportive urmează să se pregătească fotbaliştii juniori ai Reşiţei. Costul acestui proiect pentru Reşiţa este de 150.000 de euro, din bugetul total alocat proiectului la nivel național, de peste două milioane de euro.

Răzvan Burleanu,președintele forului național a afirmat:

„Obiectivul vizitei noastre este unul destul de clar. Federaţia Română de Fotbal a reuşit, la începutul acestui an, să-şi proiecteze pentru 2017-2018 un buget de investiţii. Este pentru prima dată când FRF realizează un astfel de proiect. Valoarea lui este de două milioane de euro, exclusiv din surse private, un fond pe care l-am constituit. Vrem, la nivel national, să realizăm 17-18 terenuri de fotbal, în perioada 2017-2018. Ne asociem cu autoritățile pentru ca împreună să realizăm aceste baze sportive. Discuţiile au fost foarte bune în această perioadă, cu domnul primar Popa, de la întocmirea contractului de colaborare și până acum , astfel încât avem un la ora actuală un angajament ferm. Credem cu tărie că avem nevoie de dezvoltarea infrastructurii în fotbalul național și a bazei de selecție.”

La rândul său primarul Reșiței, Ioan Popa a afirmat:

„La iniţiativa președintelui AJF Caraș-Severin lui Viorel Lolea am pornit discuţiile cu Federaţia Română de Fotbal, în vederea unui parteneriat pentru a realiza un teren sintetic la fosta bază sportivă Gloria. După 7-8 ani de procese, Primăria Reşiţa a reuşit nu cu mult timp în urmă să-şi aducă “acasă” această bază, care la ora actuală se află într-o avansată stare de deteriorare. Acceptul colaborării, din partea FRF, a venit ca o mănuşă. Noi suntem cei care vom pregăti partea de infrastructură a terenului, drenajul şi altele de acest gen. Ne-am angajat să facem aceste intervenții luna viitoare până la jumătatea jumătate a lunii octombrie. Intenționăm ca în perioada 15 octombrie-15 noiembrie să finalizăm lucrarea și să vedem “opera” finalizată. De asemenea, căutăm o soluție pentru tribuna principală, care e destul destul de deteriorate. Poate facem alta, dacă nu putem s-o reabilităm. La ora actuală avem aproape 300 de copii în centrul de copii-juniori și e foarte bine că vom putea utiliza aceste două baze sportive: cea din Valea Domanului și pe cea care urmează să fie construită, în cartierul Govândari”.

La finalul întâlnirii de astăzi, primarul Ioan Popa i-a înmânat lui Răzvan Burleanu un „Însemn de recunoştinţă” pentru dezvoltarea şi promovarea fotbalului din Reşiţa. La rândul său, preşedintele forului fotbalistic național i-a oferit un tricou al naționalei cu numărul 12, numărul suporterului.

La întâlnirea de astăzi a asistat și fostul mare jucător de fotbal al României, Aurel Țicleanu, care a fost primul  manager al Departamentului Scouting din cadrul FRF.

Delegația din partea Federației s-a deplasat astăzi înspre Lugoj, unde se desfășoară Supercupa României la fotbal în sală și un meci caritabil de fotbal între fostele glorii ale Banatului și României.

Cristina Corocan