Poli a câştigat primul meci al noului sezon, dar se luptă cu datoriile

85

ACS Poli Timișioara a câștigat primul meci din noul sezon de Liga 1, scor 1-0 cu Concordia Chiajna. Deși au rămas în prima divizie, problemele cu banii pe care le-au avut în sezonul precedent nu au dispărut. Jucătorii sunt neplătiți și antrenorul Ionuț Popa a anunțat un protest în fața ANAF.

Totuși, primarul din Timișoara, Nicolae Robu, a dat asigurări că nu se va ajunge la așa ceva, dar susține că vor exista negocieri cu ANAF-ul pentru deblocarea conturilor echipei pentru a se putea face plăți. Primarul bănățenilor a acuzat că alte primării finanțează echipele de fotbal din orașele lor, iar lor nu li se dă voie.

”Clubul ACS Poli Timișoara nu primește nici ban public din 2015. Și nu dorește să fie scutit de vreo datorie. Tot ce dorim este o reeșalonare a datoriilor. Asta este singura modalitate prin care datoriile către stat pot fi depășite. Echipa a scăpat de toate datoriile în afară de cele către stat.

Sunt 6 echipe în Liga 1 care au datorii la fel de mari ca și noi și niciuna nu are conturile blocate. Nu mi se pare normal ca în aceeași țară să fim tratați diferit. De la bugetele locale se pot face plăți către cluburi, la Timișoara, nu știu din ce motiv, nu se pot da bani.

Noi vom negocia cu cei de la ANAF pentru o eșalonare,dacă se țin conturile blocate și nu se pot face plățile salariale către jucători se creează mari dificultăți. ANAF-ul de unde mai recuperează banii? Nu vom merge să protestăm. Ionuț Popa a fost supărat”, a declarat Nicolae Robu,scrie digisport.ro

sursa foto:dolcesport.ro