fotbal lpf

Marți, 8 aprilie, ora 7:

Dumitru Dragomir va fi cercetat în libertate, conform deciziei Tribunalului București din această dimineață. Alte două persoane reținute, oamenii de afaceri Mihai Corbu şi Radu Arhire au fost arestaţi preventiv, în dosarul privind vânzarea de către LPF a drepturilor TV pentru meciuri din Liga 1. Cei trei au fost aduși în fața instanței imediat după miezul nopții și au fost audiați timp de 5 ore.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Ora 14:30

Dumitru Dragomir a fost reţinut pentru 24 de ore. El este acuzat de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Liga Profesionistă de Fotbal a fost prejudiciată cu trei milioane de euro în urma vânzării unor pachete din drepturile de televizare a meciurilor din Liga 1  prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a tranzacţiei, în condiţiile în care, în realitate, aceasta s-a făcut prin negociere directă.

Ora 11

Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost condus la sediul Poliţiei Capitalei pentru a da declaraţii.

 În 2011, aflat în conflict cu Dragomir, George Becali dezvăluia că 2,2 milioane de euro, sumă reprezentând comisionul de 5% din drepturile TV, a ajuns în conturile Capital Properties, o firmă de imobiliare cu doar doi angajaţi. „O să urmărim unde se duce acest comision, prin offshore-uri prin Cipru sau prin Insulele Cayman. Pe unde vor circula ca să îi ia Mitică”, declara Becali, conform Prosport.

Luni, 7 aprilie, ora 9

Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, face în această dimineaţă 11 percheziţii, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, şi pune în aplicare şapte mandate de aducere pe linia combaterii infracțiunilor de  delapidare şi spălare de bani, se arată în comunicatul de presă postat pe siteul instituţiei.

Acţiunea Poliției Capitalei, desfăşurată în Liga Profesionistă de Fotbal, vizează persoane cercetate într-un dosar penal privind  săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani.

Din informaţiile obţinute până în acest moment se pare că în perioada 2011-2013, persoanele vizate ar fi săvârşit infracţiuni în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I de fotbal.

Oamenii legii au descins și la locuința fostului președinte al LPF, Dumitru Dragomir. Acesta a spus: “Da, domne’, au fost dimineaţă, acum au plecat. Nu ştiu de unde erau, de la Poliţie, şi nici nu mi-au spus ce căutau”, conform Prosport.

Prejudiciul estimat este de 3 milioane de euro. Vom reveni cu informaţii.