Pandurii-FiorentinaPandurii Tg. Jiu a înregistrat o înfrângere amară în faţa formaţiei italiene ACF Fiorentina, 1-2 (1-0), joi seara, pe Cluj Arena din Cluj-Napoca, în Grupa E a competiţiei de fotbal Europa League.
Pandurii a făcut un joc excelent timp de 85 de minute, a condus prin golul splendid al lui Eric de Oliveira (32), dar a sfârşit lamentabil, fiind învinsă după două goluri înscrise în ultimele minute de Ryder Matos (86) şi Borja Valero (90+2).
Fiorentina a controlat debutul jocului, iar brazilianul Ryder Matos ar fi trebuit să primească penalty în min. 11, după ce a fost bruscat de Christou în suprafaţa de pedeapsă.

Gorjenii au prins din ce în ce mai mult curaj şi Buleică şi-a încercat şansa cu un voleu din marginea careului, dar balonul s-a dus puţin alături (21).
Formaţia ”viola” a ratat cea mai mare ocazie a sa în min. 27, când Joaquin a rămas singur cu Mingote, dar a tras în portarul lusitan.
Vicecampioana României a dat lovitura în min. 32, când Buleică a centrat de pe partea stângă, iar Eric de Oliveira a reuşit un gol de senzaţie, din foarfecă de la 15 metri, în vinclul porţii lui Munua: 1-0.
Pandurii a avut chiar şansa de a-şi dubla avantajul, dar o contră braziliană Eric – Alex Dos Santos a eşuat, după o pasă slabă a atacantului (36).
Până la pauză, Fiorentina a mai avut o ocazie, dar Mamele s-a opus salvator în faţa lui Cuadrado (44).

De menţionat că Pandurii a suferit două pierderi în prima repriză, portarul Stanca şi fundaşul Erico au fost schimbaţi din cauza unor accidentări.
Echipa lui Montella a avut o ocazie bună de gol în chiar primul minut de la reluare, dar Mingote l-a blocat bine pe Ryder Matos. Fiorentina a jucat într-o viteză superioară şi ocaziile s-au înteţit la poarta lui Mingote: Aquilani a tras peste poartă (51), Borja Valero a reluat alături din situaţie de singur cu portarul (53), Fernandez a tras în blocaj (55).
Pandurii a replicat apoi prin două şuturi expediate de Momcilovic şi Anton (56) respinse cu greu de Munua.
Fernandez (62) a tras periculos, dar alături de ţintă, Mingote a reţinut mingea expediată de Roncaglia (65), iar Cuadrado a trimis pe lângă (68).

Treptat, Fiorentina a mai scăzut presiunea, a mai pierdut din inspiraţie şi s-a apropiat ceva mai rar de poarta lui Mingote. Dos Santos l-a pus la încercare pe Munua (78), la una dintre acţiunile gorjenilor.
În cele din urmă, inevitabilul s-a produs şi Fiorentina a egalat, prin brazilianul Ryder Matos (86), din centrarea lui Cuadrado. Nu a lipsit mult a gorjenii să primească şi al doilea gol, dar Mingote s-a întins şi a respins şutul cu efect al lui Borja (88). Vicecampioana României a trăit finalul în corzi, iar Mingote a mai salvat un gol, la şutul lui Joaquin (89). Echipa lui Pustai a cedat din nou în prelungiri, când Borja Valero a adus victoria oaspeţilor (90+2), în urma unui pase a lui Cuadrado.
Cuvintele sunt de prisos după un astfel de meci, în care Pandurii au coborât din al nouălea cer în infern în decurs de câteva minute, de la extaz la agonie.

Următorul meci al gorjenilor va avea loc pe 28 noiembrie, în deplasare, cu Dnepr Dnepropetrovsk.

Pandurii Tg. Jiu – ACF Fiorentina 1-2 (1-0)
Au marcat: Eric de Oliveira (32), respectiv Ryder Matos (86), Borja Valero (90+2).
Cluj-Napoca, Cluj Arena: 10.000 spectatori
Europa League – Grupa E

Au evoluat echipele:
Pandurii: 33. Răzvan Stanca (80. Pedro Mingote, 24) – 18. Bogdan Unguruşan, 21. Erico Da Silva (6. Iulian Mamele, 42), 5. Paraskevas Christou (căpitan), 4. Marko Momcilovic – 28. Nicandro Breeveld, 19. Paul Anton – 7. Alin Buleică, 24. Eric de Oliveira, 22. David Distéfano (3. Sipo Bohale, 86) – 9. Alex Dos Santos. Antrenor: Cristian Pustai.
Rezerve neutilizate: 8. Călin Cristea, 11. Admir Adrovic, 26. Viorel Nicoară, 90. Alexandru Ciucur.

Fiorentina: 78. Gustavo Munúa – 4. Facundo Roncaglia (31. Leonardo Capezzi, 80), 2. Gonzalo Rodríguez (căpitan), 5. Marvin Compper, 3. Marcos Alonso – 11. Juan Cuadrado, 10. Alberto Aquilani, 14. Matías Fernández (72. Josip Ilicic, 66) – 17. Joaquín, 30. Ryder Matos, 77. Aleksandr Iakovenko (20. Borja Valero, 46). Antrenor: Vincenzo Montella.
Rezerve neutilizate: 1. Neto – 15. Stefan Savic, 23. Manuel Pasqual, 40. Nenad Tomovic.

Arbitru: Tasos Sidiropoulos; arbitri asistenţi: Christos Akrivos, Damianos Efthimiadis; arbitri asistenţi adiţionali: Stavros Tritsonis, Ilias Spathas; arbitru de rezervă: Dimitrios Gagas (toţi din Grecia)
Delegat UEFA: José Luis López Serrano (Spania), observator UEFA pentru arbitri: Jean Lemmer (Luxemburg)

Cartonaşe galbene: Erico (23), Momcilovic (55), Gonzalo Rodríguez (69), Anton (79), Borja Valero (79), Mingote (89).Sursa:Agerpres