Ovidiu Haţegan, printre cei mai buni 20 de arbitri din 2016

Ovidiu Haţegan s-a clasat pe locul 16, cu 3 puncte, în clasamentul arbitrilor pe anul 2016, întocmit şi dat publicităţii, luni, de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS).

În vârstă de 36 de ani, „centralul” arădean a participat în premieră la turneul final al Campionatului European din Franţa şi a mai arbitrat în acest an meciuri din Liga Campionilor, Europa League, Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro şi din preliminariile Cupei Mondiale din 2018.

Haţegan a devenit primul arbitru român prezent la un turneu final după 16 ani (ultimul fusese Nicolae Grigorescu, la Euro 2000) şi primul „central” din ţara noastră care fluieră la o competiţie majoră de la Ioan Igna, în 1988, de asemenea la Euro.

Cel mai bun arbitru al anului a fost desemnat Mark Clattenburg, cu 141 de puncte, care a condus finala Campionatului European şi pe cea a Ligii Campionilor.

Englezul a fost urmat de câştigătorul ultimilor doi ani, italianul Nicola Rizzoli (65 de puncte), şi de ungurul Viktor Kassai (55 de puncte).

În ierarhia feminină, Teodora Albon s-a clasat pe poziţia a şasea, cu 24 de puncte. Câştigătoare a fost desemnată Katalin Kulcsar (Ungaria), cu 58 de puncte, urmată de Katarina Monzul (Ucraina) şi Bibiana Steinhaus (Germania), ambele cu câte 53 de puncte.

Digisport