Ovidiu Hațegan, o nouă misiune în Europa

Arădeanul Ovidiu Hațegan, cel mai valoros exponent al arbitrajului românesc, are o nouă misiune în Europa. În preliminariile Campionatului Mondial din Qatar, românul va conduce la centru partida dintre Austria și Israel. Hațegan va fi ajutat de asistenţii Radu Ghinguleac și Sebastian Gheorghe. În calitate de arbitru de rezervă a fost delegat Marcel Bîrsan. Partida Austria-Israel, joc din grupa F, se dispută vineri, de la ora 21.45. Meciul mai are importanță doar pentru selecționata israeliană, care își joacă practic ultima șansă de calificare la barajul pentru Mondial.

Ovidiu Hațegan a mai arbitrat cele două naționale, dar nu le-a purtat noroc. În 2017, austriecii pierdeau cu 1-0 în Țara Galilor. Cu același Hațegan la centru, israelienii cedau în semifinala barajului pentru Euro 2020, cu 5-3 (0-0) la penaltiuri, în fața Scoției.

Un alt român, Radu Petrescu, va fi centralul partidei dintre Danemarca și Insulele Feroe, care se joacă la Copenhaga. Mircea Grigoriu și Alexandru Cerei vor fi arbitrii asistenți, iar Andrei Antonie, al patrulea oficial. Danemarca e liderul grupei F și calificată deja la Campionatul Mondial, având un avans de 7 puncte față de locul secund înaintea ultimelor două meciuri. Și meciul Danemarca-Feroe se dispută vineri, de la 21.45.

Cele mai citite

Related Articles