Ewald LienenGermanul Ewald Lienen, în vârstă de 59 de ani, ultima oară la AEK Atena, va fi noul antrenor al echipei Oţelul Galaţi, tehnicianul sosind, marţi, în România.

Fostul antrenor al echipei Oţelul, Dorinel Munteanu, a declarat că Lienen este un antrenor bun. „Îl cunosc bine pe Lienen, e un antrenor bun, care a avut succes la FC Koln. Am fost la un pas de a lucra împreună, el a preluat-o pe FC Koln în 1999, exact după ce am plecat. Am încredere în el că poate obţine rezultate bune. E important să readucă Oţelul acolo unde a fost în urmă cu câteva sezoane. Sunt bucuros că vine în Liga I un antrenor cu mentalitate sănătoasă din Germania şi cred că se poate adapta la fotbalul din România”, a spus Munteanu.

Lienen şi-a început cariera de antrenor la echipa secundă a celor de la MSV Duisburg, după care a fost promovat principal la prima formaţie. El a mai antrenat pe Hansa Rostock, FC Koln, Tenerife, Borussia Monchengladbach, Hannover, Panionios, TSV 1860 Munchen, Olympiakos şi Arminia Bielefeld.

Ca fotbalist, el a evoluat pentru Arminia Bielefeld, Borussia Monchengladbach şi MSV Duisburg.

Tehnicianul Ionuţ Badea a fost demis după etapa a XII-a a Ligii I din cauza rezultatelor slabe. Interimatul la meciul din optimile Cupei României – Timişoreana contra echipei Corona Braşov, scor 2-1, şi de la cel din campionat cu FC Botoşani, scor 2-1, a fost asigurat de Constantin Schumacher.Sursa:Mediafax