Banks o’ Dee FC, o echipă de fotbal din oraşul scoţian Aberdeen, a pierdut o minge în timpul unui meci. Balonul a zburat peste gardul stadionului, direct în râul Dee. După un timp, pe adresa clubului a venit un mail în care scria: “Un prieten al meu a găsit o minge pe malul mării, inscripţionată cu numele clubului dumneavoastră”. Mesajul a fost trimis din nordul Norvegiei, de la 1.800 de kilometri depărtare, scrie BBC.

Cel mai probabil, din râul Dee, mingea a ajuns în Marea Nordului şi a plutit de-a lungul coastei norvegiene, până în nordul ţării, pe insula Vanna.

“Salut! Aveţi, cu siguranţă, unul dintre cei mai buni şuteri din lume”, a glumit Johnny Mikalsen, bărbatul care a scris clubului scoţian. „Noi ne aflăm la 1.800 de kilometri de Aberdeen, pe insula Vanna. Mingea este cam murdară după o călătorie aşa atât de lungă, dar încă utilizabilă, după cum se poate vedea în fotografie”, se mai arată în mesajul transmis de norvegian.

Tom Ewan, un oficial al celor de la Banks o’ Dee FC, a declarat că majoritatea baloanelor care ajung în râul Dee nu mai sunt recuperate, iar vestea venită din Norvegia a fost o supriză placută. Ewan a mai spus că intenţionează să îi invite pe cei doi bărbaţi norvegieni care au găsit mingea la un meci al echipei, ca oaspeţi de onoare.