Nimic nu e decis în „grupa morţii”: Germania învinge Portugalia, Franţa e ţinută în şah de Ungaria

Ultima zi din etapa a doua a fazei grupelor a debutat pe Puskas Arena din Budapesta cu meciul dintre Ungaria şi Franţa, joc care avea o favorită clară: toată lumea aştepta un meci dezechilibrat şi un festival de goluri din partea vedetelor Franţei. Iar naţionala din Hexagon a dominat într-adevăr jocul – dar, de înscris, au înscris întâi maghiarii. Ungaria a dat lovitura în prelungirile primei reprize prin Fiola, care a scăpat singur spre poarta oaspeților și l-a învins pe Lloris. Bucuria a fost imensă în arena plină: 61.000 de microbişti, cei mai mulţi dintre ei fani maghiari, au urmărit meciul din tribune, Ungaria fiind singura țară organizatoare de la EURO care nu a impus restricții privind numărul de persoane prezente pe stadion. Campioana mondială a reuşit egalarea în minutul 66, când Griezmann a finalizat după o bâlbâială a defensivei maghiare. Pe final, francezii au atacat cu tot efectivul, dar reduta gazdelor a rezistat. Ungaria – Franţa, 1-1, iar Naţionala din Hexagon trebuie să privească cu toată seriozitatea meciul cu Portugalia, programat în ultima rundă din grupa F.

Tot în grupa F, aşa-numita „grupă a morţii”, Germania a înfruntat la Munchen Portugalia,  campioana europeană în exerciţiu. Pentru nemţi, o înfrângere în acest joc ar fi însemnat dezastrul, pentru că Mannschaft-ul lui Joachim Loew pierduse deja în faţa Franţei în prima etapă. Meciul a început cum nu se poate mai prost pentru germani: în minutul 15, un contraatac superb al  Portugaliei a fost finalizat cu gol de starul Cristiano Ronaldo. Bucuria lusitanilor a fost însă prematură, căci Germania a strâns rândurile şi a reuşit o spectaculoasă răsturnare de situaţie. Până la pauză, gazdele au întors scorul, prin golurile marcate de Havertz (min. 35) şi portughezul Guerreiro (min. 39, autogol). Repriza a doua a fost la fel de bună pentru nemţi, care au mai marcat de două ori, prin acelaşi Havertz (min. 51) şi Gosens (min. 60). Portugalia a mai înscris şi ea o dată prin Jota, dar soarta partidei era deja decisă. S-a încheiat 4-2 în favoarea Germaniei, care pare să-şi fi revenit după şocul cu Franţa.

Meciul Spania – Polonia, joc din grupa E, s-a disputat de la ora 22.00 la Sevilla. Spaniolii au deschis scorul în minutul 26 prin Alvaro Morata, dar starul polonez Robert Lewandowski a restabilit egalitatea în minutul 54. Trei minute mai târziu, Furia Roja a beneficiat şi de un penalty, dar Gerard Moreno a ratat lovitura de pedeapsă. Spania – Polonia scor final 1-1, şi cele două echipe considerate înainte de start favoritele grupei ocupă deocamdată ultimele două locuri.

Duminică, 20 iunie: 
Grupa A: Italia – Ţara Galilor (19:00, Roma) 
Grupa A: Elveţia – Turcia (19:00, Baku)

foto: facebook UEFA EURO 2020

De același autor

Related Articles