Naționala României Under-21 a învins clar Malta

Echipa de fotbal Under-21 a României a învins selecţionata similară a Maltei cu scorul de 4-1, în această seară, la Giurgiu, în Grupa a 8-a a preliminariilor Campionatului European de tineret din 2021, scrie Agerpres.

Echipa României, fără câţiva jucători importanţi, dar şi fără selecţionerul Adrian Mutu, autoizolat după cazurile de coronavirus din lot, s-a impus prin golurile marcate de Alexandru Măţan (17), Dennis Man (27, 40 – penalty), George Ganea (36), respectiv Omar Elouni (51).

În alte meciuri din grupă, Danemarca a dispus cu 2-1 de Finlanda, iar Irlanda de Nord a întrecut Ucraina cu 1-0.

Danemarca şi-a asigurat primul loc, având 25 de puncte, urmată de România, 19 puncte, Ucraina, 10 puncte, Finlanda, 10 puncte, Irlanda de Nord, 0 puncte, Malta, 1 punct. Ucraina şi Malta au un joc mai puţin.

Cele nouă câştigătoare ale grupelor preliminare şi cele mai bune cinci echipe clasate pe locul al doilea se vor alătura gazdelor Ungaria şi Slovenia la EURO 2021. Meciurile din cele patru grupe ale turneului final se vor desfăşura între 24 şi 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleaşi două ţări, Ungaria şi Slovenia, în perioada 31 mai-6 iunie 2021.

România va juca meciul decisiv pentru calificare în data de 17 noiembrie, cu Danemarca, la Ploieşti, având nevoie de victorie pentru a avea şanse mai mari să fie între cele mai bune cinci echipe de pe locul secund.