Naționala României a învins Lituania în Liga Națiunilor

162

Naţionala de fotbal a României a învins fără drept de apel formaţia Lituaniei, cu scorul de 3-0 (1-0), sâmbătă seara, în Grupa a 4-a din Seria C a Ligii Naţiunilor, pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti, cu porţile închise.

România, care păstrează şanse teoretice de a câştiga grupa, s-a impus prin golurile marcate de George Puşcaş (7), Claudiu Keşeru (47) şi Nicolae Stanciu (65).

Tricolorii au dominat meciul de la un capăt la altul, având şi o bară, în timp ce raportul şuturilor pe poartă a fost de 8-0.

Surprinzător, balticii au ratat prima ocazie a partidei, după doar 28 de secunde, când Sirgedas a trimis cu capul pe lângă poartă.

România a deschis scorul la prima sa acţiune consistentă, prin Puşcaş (7), din 8 metri, după o pasă de la Chipciu. Pentru internaţionalul de tineret a fost primul gol marcat la echipa mare, la prima sa titularizare.

Maxim autorul golului victoriei din meciul tur (2-1), a trimis mingea în bară (14). Stanciu a pus şi el în pericol poarta oaspeţilor (22), dintr-o lovitură liberă cu efect, trimisă pe lângă vinclu. Keşeru a avut şi el o şansă notabilă (30), dat şutul său de la 17 metri a fost respins de portarul Setkus.

Lituania şi-a creat şi ea o oportunitate în min. 40, dar Novikovas a trimis peste poartă din lovitură liberă. România putea intra la pauză cu un avantaj mai consistent, dar Maxim (45) a şutat în plasa laterală din colţul careului mic.

La scurt timp de la reluare, România şi-a dublat avantajul, Keşeru (47) reluând în plasă mingea respinsă de Setkus după şutul lui Stanciu.

Balticii au replicat în min. 52, cu un şut din întoarcere al lui Sigerdas, de la 18 metri, pe lângă ţintă.

Setkus a fost testat de Keşeru (55), de Bancu (55) şi Stanciu (60), iar în cele din urmă a fost învins de Stanciu (65), din lovitură liberă de pe partea stângă, din unghi destul de mic. Pentru Stanciu a fost golul cu numărul 10 în tricoul echipei naţionale.

Lituania a avut o situaţie notabilă în min. 76, când un şut-centrare al lui Sernas l-a obligat pe Tătăruşanu la o intervenţie spectaculoasă.

Selecţionerul Cosmin Contra i-a oferit în acest meci şi şansa debutului la naţională lui Ianis Hagi, fiul celui mai bun fotbalist român din toate timpurile, Gheorghe Hagi.

România a urcat pe locul secund după acest succes şi va juca un meci decisiv pentru această poziţie, marţi, la Podgorica, cu Muntenegru. România poate continua lupta pentru calificare la EURO 2020 şi din postura de ocupantă a locului secund în grupa din Liga Naţiunilor, dacă Serbia se va califica direct la Campionatul European în urma preliminariilor.

Lituania, care va juca marţi contra Serbiei, la Belgrad, a retrogradat în Liga D, ultimul eşalon valoric al Ligii Naţiunilor, în urma înfrângerii de la Ploieşti,scrie Agerpres.