Naţionala de fotbal feminin a României a învins clar Croaţia. Cărășeanca Laura Rus este pe lista marcatoarelor

Naţionala de fotbal feminin a României a învins marți, 22 septembrie Croaţia, într-un meci din grupa H a preliminariilor Campionatului European din 2022.

Pe arena Centrului Naţional de Fotbal Mogoşoaia, fetele antrenate de Mirel Albon au obţinut o victorie clară, cu 4-1. Croatele au deschis scorul prin Rudelici, în minutul 9, dar tricolorele au revenit şi au punctat de trei ori până la pauză, prin Landeka (autogol) în minutul 16, Bâtea, în minutul 39, şi Herczeg, în prelungirile primei reprize. În partea a doua a jocului, cărăşeanca Laura Rus a închis tabela cu reuşita din minutul 67. România – Croaţia, scor final 4-1, victorie importantă pentru moralul tricolorelor, chiar dacă şansele de calificare la Europene sunt destul de mici.

„Această victorie ne dă încredere şi ne face să sperăm că încă ne putem califica. Chiar am vorbit cu o colegă pe bancă, i-am spus că nu-mi vine să cred ce joc bun am făcut, ne-au ieşit pasele, ne-a ieşit exact ceea ce domnul Mirel Albon ne-a cerut. Sunt foarte fericită pentru cele trei puncte. Mereu am spus că îmi doresc o calificare cu Naţionala României. Sper ca pe viitor, până nu mă voi retrage, să-mi îndeplinesc acest vis”, a declarat bocşeanca Laura Rus, vârful de lance din atacul României. Din păcate, săptămâna trecută, România a suferit o înfrângere usturătoare, 1-6, pe terenul Belgiei. Golul de onoare al româncelor a fost înscris tot de Laura Rus, care rămâne cu această satisfacţie personală. 

Tot în runda de ieri s-a mai jucat în grupa H meciul dintre Elveţia şi Belgia, partidă încheiată cu 2-1 în favoarea elveţiencelor. În grupa H conduce acum Elveţia, cu 16 puncte, urmată de Belgia, 15, şi România, care are 6 puncte, şi un meci mai puţin disputat. Până la finalul preliminariilor, România va mai juca în deplasare cu lanterna roşie Lituania, acasă cu liderul Elveţia şi în deplasare la Croaţia.

Sursa foto: Laura Rus