Naţionala de fotbal a României a pierdut şi partida cu Austria, tricolorii ajungând astfel la cea de-a treia înfrângere consecutivă. Selecţionerul Mirel Rădoi rămâne însă pe poziţie, cel puţin deocamdată. El a declarat miercuri seara, în conferinţa de presă de după eşecul cu Austria, scor 1-0, că încă nu s-a gândit la demisie, dar în luna noiembrie, dacă nu va exista un progres, ar fi bine să vină altcineva în locul său.

Întrebat dacă s-a gândit să renunţe, Rădoi a răspuns: „Nu. Deocamdată nu m-am gândit la această idee. Aşteptăm şi celelalte două partide şi în noiembrie, putem să ne punem la masă, să discutăm, să vedem care sunt gândurile conducerii federaţiei. Vedem şi care sunt gândurile mele, dacă există vreun progres, dacă putem continua sau nu, pentru că nu vreau să stau pe acest scaun doar pentru a mă numi selecţionerul României. Dacă voi considera că nu există progres şi că nu putem îmbunătăţi ceva atunci ar fi bine să vină altcineva care poate să vă satisfacă plăcerile. Nici dacă era o victorie azi nu aveam ce să le transmit celor care mi-au cerut demisia. Fiecare e liber să îşi exprime părerile. Eu mă gândesc că atunci când am semnat, multă lume spunea de ce nu am semnat un contract pe 4 ani. Acum, după 3 meciuri mi se cerea demisia. E clar că în momentul de faţă nu cred că eu sunt cel care e incoerent. Principalul reproş pe care mi-l aduc e că nu am reuşit să ne calificăm mai departe la baraj şi nu am reuşit să adunăm puncte în Liga Naţiunilor”

Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativei Austriei cu scorul de 1-0 (0-0), miercuri seara, pe Stadionul ”Ilie Oană” din Ploieşti. Partida s-a disputat în cadrul Grupei 1 din Liga B a Ligii Naţiunilor, grupă în care România ocupă acum locul 3, cu 4 puncte din patru jocuri. Pe primele două poziții se află Norvegia și Austria, ambele cu 9 puncte. 

România se află la a treia înfrângere consecutivă, după eşecul cu Islanda (scor 2-1) din 8 octombrie, în barajul de calificare la EURO 2020, şi cel cu Norvegia (scor 4-0) din 11 octombrie.

Prima reprezentativă va juca luna viitoare ultimele două partide din Liga Naţiunilor: pe 15 noiembrie la Bucureşti cu Norvegia, iar pe 18 noiembrie la Belfast cu Irlanda de Nord.