Messi, la al 7-lea Balon de Aur! Lewandowski se consolează cu premiul Atacantul Anului

Fotbalistul argentinian Lionel Messi a câştigat pentru a şaptea oară trofeul Balonul de Aur, pentru cel mai bun jucător al anului. Mult-râvnitul trofeu a fost decernat luni, la Paris, în cadrul galei organizate de revista France Football. Messi a primit premiul de la prietenul Luis Suarez, fostul său coleg de la FC Barcelona.

La feminin, Balonul de Aur a fost luat de spaniola Alexia Putellas, câştigătoarea Ligii Campionilor la fotbal cu FC Barcelona, notează Agerpres.

În cadrul aceluiași eveniment, atacantul polonez Robert Lewandowski a fost recompensat cu un nou trofeu, Atacantul Anului, pentru cel mai prolific marcator, în urma golurilor înscrise pentru Bayern Munchen şi naţionala de fotbal a Poloniei. Lewa a devenit cel mai bun marcator din Bundesliga, după ce a doborât în sezonul trecut recordul lui Gerd Muller, marcând 41 de goluri într-un sezon, faţă de cele 40 de goluri reuşite de legendarul atacant german în ediţia 1971-1972.

Trofeul Yashin, pentru cel mai bun portar al anului, a fost câștigat de Gianluigi Donnarumma, iar Chelsea a câștigat premiul Clubul anului, acordat anul acesta pentru prima dată de France Football.

De același autor

Related Articles