Fotbalistul argentinian Lionel Messi a stabilit un nou record după ce a primit pentru a cincea oară trofeul Balonul de Aur.

Argentinianul Lionel Messi a primit Balonul de Aur pentru cel mai bun fotbalist al anului 2015, acordat de FIFA şi revista France Football, luni seara, 11 ianuarie, în cadrul unei gale, la Zurich. Pentru atacantul echipei FC Barcelona este al cincilea trofeu Balonul de Aur din carieră, după ce şi-a mai adjudecat acest titlu în 2009, 2010, 2011 şi 2012.

Messi, care şi-a trecut în palmares anul trecut campionatul, Cupa Spaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Cupa Mondială a cluburilor cu FC Barcelona, a câştigat disputa pentru Balonul de Aur cu portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid) şi cu brazilianul Neymar, coechipierul său de la Barcelona. Messi a obţinut 41,33% din voturi, fiind urmat la distanţă de Cristiano Ronaldo- 27,76 procente şi de Neymar- 7,86%.

Lionel Messi are în palmares 7 titluri de campion al Spaniei, 3 Cupe şi 7 Supercupe ale Spaniei, 4 trofee ale Ligii Campionilor, 3 Supercupe ale Europei şi 3 Campionate Mondiale ale cluburilor, toate cucerite cu gruparea „blaugrana”, la care s-a format ca jucător şi la care şi-a petrecut întreaga carieră.

sursa foto: prosport.ro

(Adina Niţă)