Meciuri dramatice în ultima zi a grupelor de la EURO. Germaniei i‑a trecut glonţul pe la ureche

Faza grupelor de la EURO 2020 s-a încheiat cu meciurile decisive din seriile E şi F. Ultima etapă din grupa E a consemnat nu mai puţin de 10 goluri – câte 5 în fiecare joc. La Sankt Petersburg, Suedia a învins la limită, scor 3-2, naţionala Poloniei. Scandinavii au condus cu 2-0 prin golurile înscrise de Forsberg în minutele 2 şi 59, dar starul polonez Robert Lewandowski a restabilit egalitatea, graţie reuşitelor din minutele 61 şi 84. Golul victoriei suedeze a fost marcat de Claesson în minutele de prelungire ale partidei. În urma acestui succes, Suedia adună 7 puncte şi încheie grupa pe locul I.

În celălalt meci, Spania s-a descătuşat la Sevilla contra naţionalei Slovaciei, de care a dispus cu un categoric 5-0. Spaniolii au marcat doar trei goluri, prin Laporte, Sarabia şi Torres, celelalte două fiind autogoluri: portarul Dubravka şi mijlocaşul Kucka au trimis în propria poartă. Spaniolii se califică în optimi de pe locul doi.

În grupa F, Germaniei i-a trecut glonţul pe la ureche: la Munchen, Mannschaft-ul lui Loew a tremurat în faţa outsiderei Ungaria, care a deschis scorul în minutul 11 prin Szalai. Havertz a egalat în minutul 66, la o gafă a portarului  Gulacsi, dar bucuria Germaniei a durat doar un minut. Schafer a marcat în poarta lui Neuer după o acţiune ofensivă fulgerătoare, care i-a prins pe picior greşit pe fundaşii germani. Scorul final, 2-2, a fost stabilit de Goretzka, golul său din minutul 84 salvând Germania de la o eliminare umilitoare.

În celălalt meci al grupei, şocul Portugalia – Franţa s-a încheiat cu acelaşi scor, trei dintre cele patru goluri fiind înscrise din penalty.  Cristiano Ronaldo a transformat două lovituri de pedeapsă (min. 30, 60), iar Benzema a marcat o dată din penalty (min. 45+2) şi o dată din acţiune (min. 47). Franţa merge în optimi de pe locul I, Germania se califică de pe poziţia secundă, iar Portugalia merge şi ea mai departe, de pe locul trei al aşa-numitei “grupe a morţii”.

foto: bundesliga.com

De același autor

Related Articles