Meci de coşmar pentru fotbaliştii tricolori. România – Coreea de Sud 0-4, după un joc dominat copios de asiatici

Jocul fotbaliştilor tricolori nu a arătat bine nici la cel de-al doilea examen din grupa B a competiţiei olimpice. Dacă în partida cu Honduras România a beneficiat de un autogol al adversarilor, în meciul cu Coreea de Sud roata s-a întors, iar tricolorii au fost ghinionişti în propriul careu: în minutul 27, la o centrare tăioasă de pe dreapta atacului sud-coreean, Marius Marin a înscris în stil de mare atacant – însă a greşit poarta. Trebuie remarcat că autogolul a venit pe fondul unei presiuni tot mai puternice din partea asiaticilor, care mai avuseseră o ocazie imensă în minutul 11, când portarul Aioani a intervenit salvator.  Minutul 36 putea aduce egalarea: la o gafă a portarului advers, tricolorii au beneficiat de o lovitură liberă indirectă din interiorul careului, dar şutul puternic al lui Ciobanu n-a trecut de barajul realizat de sud-coreeni pe linia porţii. În prelungirile primei reprize, situaţia tricolorilor s-a agravat, ca urmare a eliminării la două galbene a debutantului Ion Gheorghe. Cu un om în plus, Coreea de Sud a început foarte ofensiv repriza secundă şi a reuşit să majoreze diferenţa în minutul 59. Lee a şutat din afara careului, iar mingea deviată de Valentin Gheorghe l-a surprins pe portarul Aioani. A fost şi 3-0 în minutul 84, când Kangin Lee a înscris din penalty, după o intervenţie neglijentă în careu a lui Grigore. Coşmarul tricolorilor nu se încheiase însă: scorul final, 4-0 în favoarea Coreei de Sud, a fost stabilit de acelaşi Kangin Lee în minutul 89, la capătul unei acţiuni ofensive prelungite. Învinsă clar astăzi, România se poate totuşi califica mai departe, în cazul unui rezultat pozitiv în ultimul meci, cel contra Noii Zeelande. Meciul se va juca la Saporro, miercuri, de la 11.30, ora României.

România:  Aioani – Ghiță, Marin, Pașcanu –  I. Gheorghe, Ciobanu,  Dulca, Boboc – Sefer, Ganea, Dobre. Rezerve: Popa, Băluță, V. Gheorghe, Florescu, Chindriș, Grigore, Sîntean. Selecționer: Mirel Rădoi

Coreea de Sud: Song Bumkeun – Seol Youngwoo, Park Jisu, Jeong Taewook, Kang Yoonseong – Lee Donggyeong, Jeong Seungwon, Won Dujae, Lee Dongjun –  Um Wonsang – Hwang Uijo. Rezerve: Lee Youhyeon, Kim Jaewoo,  Kwon Changhoon, Lee Kangin Song Minkyu, Ahn Joonsoo, Kim Jingyu. Selecționer: Kim Hakbum.

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles