[FOTO] LPS Banatul Timişoara este campioana liceelor din România la fotbal

Madalin Livan

Echipa de la LPS Banatul Timişoara a debutat cu stângul la faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la fotbal pentru echipe de liceu, fiind învinsă în primul meci din grupe de LPS Neamţ cu 5-1.

A rămas o necunoscută dacă echipa antrenată de profesorul Claudiu Arba a folosit o strategie sau tinerii fotbalişti bănăţeni au crescut de la meci la meci. Cert este că formaţia prestigioasei instituţii de învăţământ bănăţene, care a dat de-a lungul timpului nume de referinţă pentru sportul românesc, a avut un parcurs de metronom şi a tratat fiecare meci ca o finală. Tinerii fotbalişti au demonstrat că în bagajul lor sportiv au calităţi tehnice multiple şi au reuşit să-şi adjudece trofeul.

În finală, echipa Liceului Tehnologic din Cogealac, judeţul Constanţa, a fost învinsă de LPS Banatul Timişoara cu 7-1. Acest scor nu mai lasă nimic de comentat, doar faptul că echipa dobrogeană a încercat să fie un adversar care a încercat să joace fotbal, dar bănăţenii au fost superiori la toate capitolele.

Ca o consecinţă a jocurilor foarte bune ale echipei de la LPS Banatul Timişoara a fost şi desemnarea jucătorului Mădălin Livan (foto) ca cel mai bun fotbalist al turneului. Acest tânăr fotbalist poate deveni în următorii ani un jucător de bază al clubului ACS Poli Timişoara, ca o etapă în definitivarea talentului său, iar mai departe, în condiţiile în care tratează fotbalul cu pasiune şi interes, poate să ajungă la echipe mult mai mari şi chiar la reprezentativa României.

În finala mică s-a impus LPS Roman cu 2-0 în faţa echipei Liceului “Dimitrie Filişteanu“ din Filiaşi, judeţul Dolj.

Competiţia a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi s-a desfăşurat la sala de sport a Liceului Teoretic “Traian Vuia“ Reşiţa. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin a oferit cupele şi medaliile.

(Daniel Babun)

Ascultaţi declaraţia lui Madalin Livan (desemnat cel mai bun jucător al turneului) de la LPS Banatul şi ACS Poli Timişoara:

[audio http://radioresita.ro/wp-content/uploads/2014/04/16.04.2014-Madalin-Livan-cel-mai-bun-jucator.mp3]

 

 

De același autor

Related Articles