Liverpool poate visa în continuare la locul de UEFA Champions League, ce va răsplăti câştigătoarea Europa League. Englezii joacă prima finală de cupă europeană după o pauză de 9 ani. „Cormoranii” sunt în finală după ce au întors soarta calificării în faţa lui Villarreal, care câştigase în Spania cu 1-0. Gazdele au deschis scorul pe Anfield în minutul 7, când mingea centrată de Firmino a fost deviată în propria poartă de Bruno, scrie Digisport.

În repriza a doua, Daniel Sturridge a profitat de pasa lui Firmino şi a dublat avantajul echipei lui Jurgen Klopp. Cu 20 de minute înainte de final, fundaşul oaspeţilor, Victor Ruiz, a fost eliminat pentru al doilea galben, iar „zarurile au fost aruncate” după golul de 3-0, reuşit de Adam Lallana.

Cu 3-1 la general, englezii merg în marea finală de la Basel, de pe 18 mai, unde vor lupta pentru trofeu cu câştigătoarea ultimelor două ediţii, Sevilla. Andaluzii au eliminat Şahtiorul lui Mircea Lucescu cu scorul general de 5-3. Ucrainenii au pierdut cu 1-3 returul din Spania, după ce în prima manşă scorul a fost 2-2.