Lionel Messi, ales cel mai bun jucător al anului, la Gala ”The Best” FIFA

Fotbalistul argentinian Lionel Messi, vedeta echipei FC Barcelona, a primit, luni, la Milano, premiul pentru cel mai bun jucător a anului, în cadrul Galei Premiilor ”The Best”, organizată de FIFA, scrie Agerpres.

Victoria lui Messi este considerată o mică surpriză de către AFP, care precizează că favorit la acest trofeu era fundaşul olandez Virgil Van Dijk, câştigător al Ligii Campionilor cu Liverpool, în sezonul trecut, şi care fusese desemnat luna trecută cel mai bun jucător al sezonului de către UEFA.

Cei doi jucători sunt principalii candidaţi pentru ”Balonul de Aur”, trofeu care va fi decernat de France Football pe 2 decembrie.

Al treilea finalist la această secţiune a fost portughezul Cristiano Ronaldo, de la Juventus, dar el a lipsit de la ceremonie.

‘Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au votat pentru mine. Premiile individuale sunt un loc secundar pentru mine. Important este grupul. Dar, este un moment special pentru mine, să fiu aici cu soţia mea şi cu cei trei copii”, a declarat Messi.

Messi a fost cel mai bun marcator european în sezonul trecut (36 goluri, a şasea sa Gheată de Aur) şi campion al Spaniei cu FC Barcelona, însă s-a oprit în semifinalele Ligii Campionilor cu echipa catalană.

Messi a primit trofeul din mâinile preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, el succedându-i mijlocaşului croat Luka Modric (Real Madrid), care a obţinut premiul anul trecut, după ce a ajuns cu echipa naţională în finala Cupei Mondiale din Rusia.