Lionel Messi a anunțat că vrea să plece de la FC Barcelona

Starul argentinian Lionel Messi, în vârstă de 33 de ani, aflat încă sub contract cu FC Barcelona până pe 30 iunie 2021, a comunicat clubului catalan, marţi, printr-un e-mail, că doreşte rezilierea contractului „unilateral”, informează AFP.

Pe fondul umilitoarei înfrângeri cu 8-2 suferită în faţa lui Bayern Munchen, noua campioană, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, obosit după un sezon stresant şi nemulţumit de proiectul sportiv prea puţin convingător, legenda Barcelonei Leo Messi şi-a pus ameninţările în practică, fiind decis să pună punct experienţei cu FC Barcelona.

Avocaţii jucătorului au transmis clubului un mail recomandat în care anunţă dorinţa lui Messi de a-şi rezilia contractul unilateral, în virtutea unei clauze care a expirat pe 10 iunie. Dar clubul consideră că angajamentul său este încă valid până la 30 iunie 2021, conform unei surse a clubului catalan.

„În principiu, această clauză a expirat pe 10 iunie, dar caracterul atipic din acest sezon afectat de coronavirus a deschis calea pentru ca Messi să ceară să fie eliberat de contract începând de acum. Un prim pas către deschiderea unei negocieri pentru plecarea sa, pe baza clauzei de cedare care se ridică la 700 milioane euro”, a precizat cotidianul Marca, jurnalul cel mai vândut în Spania, marţi seara.


Conform presei sportive spaniole, Messi s-a întâlnit cu noul antrenor al „Barcei” Ronald Koeman şi l-a înştiinţat că se vede „mai degrabă în exteriorul clubului decât în interiorul său”.

Căpitanul Barcelonei ar putea pleca în iunie anul viitor ca jucător liber de contract. Dacă un club vrea să-l transfere încă din această vară, ar trebui să achite clauza de reziliere, fixată la astronomica sumă de 700 de milioane de euro, conform presei catalane.

Mai ales echipe din Anglia şi Italia s-au arătat interesate de el, potrivit presei spaniole.

Lionel Messi a venit la FC Barcelona în septembrie 2000, la vârsta de 13 ani, de la CA Newell’s Old Boys, club din oraşul argentinian Rosario. El a debutat la prima echipă la 17 ani, pe 16 octombrie 2004, contra lui Espanyol Barcelona (1-0), şi a marcat 634 de goluri şi a câştigat 34 de trofee în 731 de meciuri oficiale disputate în tricoul blaugrana.