Laura-Rus-si-Francisc-Vastag

Bocşeanca Laura Rus, golgheteră în campionatul feminin de fotbal din Coreea de Sud, s-a remarcat şi la naţionala României, într-un meci din preliminariile pentru Euro 2017. Tricolorele au învins cu 3-1, pe stadionul din Katerini, selecționata Greciei. Naţionala noastră a deschis scorul prin Laura Rus, în minutul 9, iar pe finalul primei părţi a meciului i-a pasat Andreei Voicu, cea care a majorat diferența de pe tabelă. După pauză, Grecia a redus din diferenţă, dar căpitanul tricolorelor, Florentina Olar, a stability scorul final, 3-1, în prelungirile partidei. România ocupă primul loc în grupa a treia din preliminariile Campionatului European cu 7 puncte. Urmează Franţa cu 6 puncte, dar cu două jocuri mai puţin disputate.
Câștigătoarele celor opt grupe preliminare și cele mai bune 6 echipe de pe locurile secunde se vor califica la turneul final din Olanda. Celelalte două echipe de pe locurile secunde vor disputa un play-off, în octombrie 2016, pentru ultimul loc de la Euro.
Următoarele partide ale ”tricolorelor” sunt programate astfel:
ROMÂNIA – Franța (8 aprilie 2016), Albania – ROMÂNIA (2 iunie 2016), ROMÂNIA – Ucraina (15 septembrie 2016), ROMÂNIA – Grecia (20 septembrie 2016).
Foto arhivă
(Adina Niţă)