Antrenorul Jose Mourinho, de la Tottenham Hotspur, a estimat că reluarea sezonului ar fi un lucru bun pentru toată lumea, în timp ce Premier League plănuieşte reluarea meciurilor cu porţile închise de la mijlocul lunii iunie, relatează Sky Sports.

”Fotbalul îmi lipseşte. Dacă vom reuşi să jucăm cele nouă etape restante, ar fi bine pentru toată lumea. Ar fi bine pentru fotbal şi pentru Premier League”, a declarat tehnicianul portughez.

Tottenham se numără printre cluburile de elită care au permis jucătorilor să revină la antrenamente, dar în sesiune de pregătire individuală şi cu respectarea unor restricţii, care interzice contactul cu alte persoane.

Belgia şi Olanda au abandonat campionatele naţionale, dar Premier League lucrează la strategia ”Project Restart”, deşi în Marea Britanie s-au înregistrat peste 26.000 de victime din cauza Covid-19. Planul precede reluarea formală a antrenamentelor în data de 18 mai, iar restul campionatului urmează să se desfăşoare între 8 iunie şi 27 iulie, fără prezenţa spectatorilor în tribune şi pe arenele care permit respectarea distanţării sociale.

”Îmi place să cred că fotbalul nu se va juca niciodată cu porţile închise. Cu ajutorul televiziunii, vor fi milioane şi milioane de oameni care ne privesc. Dacă într-o zi va trebui să revenim pe un stadion gol, el nu va fi gol deloc”, a spus Mourinho.

Suspendarea Premier League a permis unor jucători ca Harry Kane, Moussa Sissoko, Steven Berwijn să se refacă după accidentări, iar şi Son Heung-min poate să-şi îndeplinească stagiul militar obligatoriu din Coreea de Sud.

”Una este să nu mai fii accidentat şi alta este să fii pregătit să joci fotbal. Trebuie să aşteptăm autorizaţia oficială de a relua antrenamentele colective, înainte ca ei să poată reveni la nivelul lor de competiţie”, a comentat Mourinho.