Jean ValvisOmul de afaceri Jean Valvis a anunţat, joi, într-un comunicat de presă remis agenţiei Mediafax, că a acceptat oferta acţionarului majoritar Adrian Zamfir de a deveni sponsor oficial al FC Rapid prin Domeniile Sâmbureşti, precizând în acelaşi timp că rămâne acţionar minoritar al grupării giuleştene.

„Având în vedere anumite zvonuri apărute în ultima vreme în presa scrisa şi online, ce implică numele meu în fenomenul fotbalistic românesc, aş dori să aduc la cunoştinţa fanilor şi a publicului în general anumite lucruri. În primul rând, în ultimii ani, am comunicat public de nenumărate ori concluzia mea ce a rezultat din experienţa avută în perioada 2002-2009. Mă simt incompatibil cu fenomenul fotbalistic din România. Condiţiile unei adevarate industrii sportive nefiind încă reunite, nu doresc să mă implic investiţional în acest domeniu. În al doilea rând, sunt acţionar minoritar la Rapid, respect istoria acestui club şi sunt întristat de starea actuala în care a ajuns. În al treilea rând, în perioada 2002-2006, în calitatea mea de sponsor, cu ajutorul Rapidului, am putut să creez un brand de prestigiu (LaDorna), construind imaginea şi succesul acestuia. A fost o colaborare de mare succes, care a creat valoare adăugată, departe de a fi o poveste de «ţeapă» ruptă total de realitate, cum le place jurnaliştilor să afirme şi să speculeze. În al patrulea rând, îmi menţin părerea de a rămâne acţionar minoritar al Rapidului, tocmai datorită incompatibilităţii mele cu fenomenul fotbalistic românesc. În al cincilea rând, cunoscand situaţia de reorganizare a clubului, din perspectiva unui suporter care doreşte să vadă lucrurile îndreptate într-o direcţie bună, am acceptat oferta administratorului special, Adrian Zamfir, de a fi sponsor principal cu brandul de vinuri Domeniile Sâmbureşti”, menţionează Valvis.

Acţionarul minoritar îşi explică gestul de a ajuta gruparea giuleşteană, aflată într-o prelungită criză financiară, prin faptul că „rapidiştii au gustat prea mult din pelinul vieţii”. „Rapidiştii au gustat prea mult din pelinul vieţii, e momentul să deguste şi să se bucure de vinurile podgoriei Sâmbureşti”, afirmă oficialul giuleştean.

Jean Valvis precizează că pentru moment acţionează „limitat şi sentimental” la FC Rapid şi speră că într-o zi în România să existe o adevărată industrie sportivă.

Formaţia Rapid, retrogradată în Liga a II-a după o decizie a Curţii de Arbitraj Sportiv, se confruntă cu grave probleme financiare, existând mari restanţe salariale faţă de fotbalişti şi angajaţi. De la începutul săptămânii, jucătorii au intrat în grevă refuzând să se antreneze până la plata salariilor.

Echipa condusă de Sandu Tăbârcă va disputa primul meci din ediţia 2013-2014 a Ligii a II-a, sâmbătă, în deplasare, cu ACS Berceni.