picture-keseru_belfast

Selecţionatele României şi Irlandei de Nord au terminat la egalitate, 0-0, sâmbătă seara, pe stadionul Windsor Park din Belfast, în Grupa F a preliminariilor EURO 2016 la fotbal, potrivit Agerpres. Principalul câştig în urma acestui egal, venit după un meci modest făcut de echipa României, este faptul că tricolorii rămân neînvinşi şi în fruntea clasamentului grupei. România a fost dominată de Irlanda de Nord, mai ales în repriza secundă a partidei, a intrat în jocul fizic al britanicilor, dar a reuşit să îşi creeze câteva ocazii bune de gol, mai puţine decât echipa gazdă.

Keşeru a semnat prima oportunitate a partidei (2), din lovitură liberă de la mare distanţă, trimiţând minge destul de aproape de poartă. Nord-irlandezii au preluat iniţiativa şi Lafferty l-a testat pe Tătăruşanu cu un şut (17).

România a avut apoi o perioadă destul de bună, iar Tojer (18) a pătruns impetuos, dar s-a pierdut în momentul şutului şi a pierdut mingea în poziţie de gol. Chipciu a avut şi el o şansă mare (31), dar a ratat şutul după o pasă foarte bună a lui Keşeru. Keşeru a fost aproape de gol (37), însă portarul McGovern a respins mingea trimisă cu efect din corner de atacantul român.

Irlanda de Nord a început în forţă repriza a doua şi Dallas a tras periculos (47), dar mingea s-a dus pe lângă poartă.

Tricolorii au replicat şi Chipciu a pierdut o nouă oportunitate, şutând în gazon din poziţie foarte bună (48). Keşeru a tras din unghi, fără prea multe şanse, iar portarul a reţinut (59), dar Torje a ratat cea mai mare ocazie de gol (65), scăpând spre poartă după o intercepţie, doar cu un fundaş în faţă, care a blocat in extremis şutul.

Irlanda de Nord a pus presiune pe final, iar poarta lui Tătăruşanu a fost sub asediu, goalkeeper-ul român salvând echipa de la înfrângere în două situaţii: la reluare lui Lafferty (84), aflat într-un ofsaid nesemnalizat, şi la lovitura lui Norwood, de la circa 30 de metri (85).

România a jucat pentru prima oară în noul echipament Joma şi este de consemnat debutul atacantului Florin Andone.

Următorul meci al tricolorilor va avea pe 4 septembrie, cu Ungaria, în deplasare.

Celelalte rezultate din Grupa F:

Finlanda – Ungaria 0-1 (Stieber 82),

Feroe – Grecia 2-1 (Hansson 32, Olsen 70 / Papastathopoulos 84)

Clasamentul Grupei F

1. ROMÂNIA              14 puncte

2. Irlanda de Nord   13 puncte

3. Ungaria                 11 puncte

4. Feroe                     6   puncte

5. Finlanda                4   puncte

6. Grecia                    2   puncte